3 značajke svakog vrhunskog hladnjaka

Kupujete novi hladnjak jer vam je dosta brujanja starog, zagrijavanja i odleđivanja, premještanja stvari iz jedne police u drugu, gubljenja topline i kondenziranja? Donosimo 3 značajke svakog vrhunskog hladnjaka koje će vam olakšati život, uštedjeti vrijeme i očuvati namirnice, pa tako i vaš novac.

Dovoljno velik prostor

Budimo iskreni, neke kuhinje nemaju dovoljno prostora da u njih ugradite side by side hladnjak te morate razmišljati o onim manjima, no u tom slučaju bitno je da su police u hladnjaku i druge funkcije na visokom nivu. Većina današnjih hladnjaka je širine 60cm, pa se prema tome prilagođava kuhinjski prostor. Osim toga, preporuča se ostaviti još malo prostora oko uređaja tako da računajte se dodatnih 3-5 cm sa svake strane. Kako odabrati najbolje možete pročitati i u našem vodiču za kupovinu hladnjaka.

Bosch XXL hladnjak

Ipak, Bosch je nedavno na tržište postavio nove standarde dolaskom njihove XXL linije hladnjaka. XXL modeli nešto su širi, oko 70cm, pružajući vam više mjesta za pohranu čak i velikih stvari poput pladnjeva, velike lubenice ili torta. Također, zbog prilagođenih vrata i funkcije Perfect Fit, ovi se modeli mogu postaviti pokraj bočnih zidova i pokućstva. Radi se o tehnologiji skrivenog kondenzatora koji zapravo, kao što kaže ime, sprječava kondenzaciju.

Dobra kontrola temperature

U klimatski kontroliranim uvjetima namirnice dulje ostaju svježima i ne kvare se. Odlična funkcija, odnosno VitaFresh ladica XXL hladnjaka omogućuje vam da voće i povrće ne morate pojesti odmah, već će ono biti svježe i puno vitamina i nakon pohrane u hladnjaku. Ubacite svoje najdraže namirnice u uživajte u zdravoj hrani.

Zaboravite na odleđivanje hladnjaka

Dogodi li vam se ikada da otvorite zamrzivač, vidite svu tu nakupinu leda na stražnjoj strani i pomislite: „Ne, ne danas, odledit ću ga za vikend.“ I onda dođe vikend, a kako znate da je odleđivanje hladnjaka i zamrzivača ipak proces koji dulje traje, zaključite da vam je ipak veći prioritet odmoriti se. I tako prolaze tjedni, a led se gomila, hladnjak slabije radi i vi ste sve frustriraniji?

Uz opciju NoFrost možete na to zaboraviti! Ravnomjerno kruženje suhog zraka u hladnjaku sa zamrzivačem sprječava nakupljanje leda, ladice se uvijek lagano otvaraju, a vi imate vikende da se opustite, a ne da radite. Praktičnost se isplati, zar ne?

Bosch XXL hladnjak

Dodatne funkcije

Iako smo naveli osnovne tri, dobar hladnjak može postati još bolji! Postoje neka praktična rješenja koja možete potražiti kod kupovine i razmisliti o njima prema svojim potrebama. BigBox je jako koristan prostor ako imate veliku obitelj, a samim time i velike komade hrane koji se moraju pohraniti. Također, super je za torte! Zanimljiva opcija je SuperCooling – funkcija koja nakratko snizi temperaturu hladnjaka kako bi svježe, tek kupljene namirnice ostale na pravoj temperaturi. Svjetlo u hladnjaku je također jako bitno, a uz novi koncept LED žarulja u hladnjaku štedite električnu energiju, a time i račune.

Razmislite prije kupovine i provjerite Bosch XXL hladnjake, imaju sve navedeno!