Trebate osvježenje? Evo 5 načina kako vam Haier klime mogu pomoći

Dolaze vrući dani i klima uređaj neophodan je za normalno funkcioniranje. Iako se na velikom tržištu s velikom potražnjom bore mnogi proizvođači, Haier klime već godinama dobivaju priznanja agencija. Naime, osim što posjeduju certifikate za poštivanje svih strogih ekoloških standarda, prošle su godine proglašeni svjetskim brojem 1 u kategoriji „pametnih“ klima uređaja te u kategoriji klima uređaja s funkcijama za čišćenje i filtriranje. Je li ovo priznanje Euromonitor Internationala opravdano? Pogledajte naših 5 razloga zašto odabrati Haier i uvjerite se u njihovo liderstvo.

1. Zdravlje na prvom mjestu

Nikada nismo bili toliko svjesni važnosti zdravlja kao u posljednjih godinu dana. Svjetska pandemija promijenila je način života gotovo sviju i dovela do raznih promjena, ne samo društvenih, već i tehnoloških. Jedna od novih, revolucionarnih inovacija nastala je i na području klimatizacije.

Nova Flexis Plus generacija Haier klima dolazi s fascinantnim UVC generatorom koji emitira zrake s valnom duljinom od 270 do 280 nm. UVC zrake (vrsta ultraljubičastih zraka) oštećuju DNA i RNA strukturu mikroorganizma, točnije bakterija ili virusa! Kako bi potvrdili tehnološki napredak klima uređaja, Haier je proveo test s tvrtkom Texcell S.A. Ispitivanje je pokazalo kako je u zatvorenoj kutiji od 45L u laboratorijskim uvjetima, Haier UVC generator inhibirao SARS-COV-2 s učinkovitošću od 99,998% u jednome satu.

Da, modeli Haier klima sa UVC generatorom uništavaju koronavirus, odnosno smanjuju rizik od infekcija. Trenutačno zaustavljaju opasnosti u zraku kada zrak prolazi kroz područje izloženo UVC zrakama, pružajući vam zdravo okruženje bez virusa ili bakterija, s gotovo 100% pročišćenim zrakom.

2. Pametan uređaj za jednostavniji život

Što bi trebao raditi jedan pametan uređaj? Povećati učinkovitost i unaprijediti funkcionalnost. Eco Sensor Haier klima radi i jedno i drugo. Pametan senzor detektira kretanje i regulira zrak s obzirom na broj osoba u prostoriji, uz 3D strujanje zraka koje stvara dojam povjetarca. S druge strane, uređaj će registrirati ako vas dulje vrijeme nema u prostoriji te će se automatski isključiti. Osim što navedeno povećava komfor, također smanjuje potrošnju energije. Na sličan način funkcionira i Eco Pilot, tj. Human Sensor koji detektira osobe te sprječava direktno puhanje zraka u njih.

3. Viša razina udobnosti

Zamisli da dođeš kući, a temperatura tvoga doma je već idealna. Zvuči odlično, zar ne? Uz WIFI modul imate mogućnost upravljanja vašim klima uređajem s bilo kojeg mjesta, sve putem mobilnog telefona. Više se ne morate brinuti je li klima ostala upaljena ili kako ćete iz vrućeg auta ući u još topliji stan. Uključite klimu prije dolaska i počastite se optimalnom svježinom.

Haier klime imaju i opciju super tihog rada, odnosno funkciju gdje je buka klima uređaja oko 15 db (običan ljudski razgovor je oko 60 db). Ukoliko vas je strah da ćete zabraviti na klimu jer je nećete niti čuti, namjestite timer. Uključivanje ili isključivanje po želji uvijek pruža novi razinu bezbrižnosti.

korištenje klima uređaja

4. Ušteda energije i novaca

Pridržavanje ekoloških standarda oduvijek je bilo važno Haier poslovanju, stoga ne bi trebalo čuditi što je većina njihovih modela upravo najviša klasa, točnije najviša kategorija energetske učinkovitosti klima uređaja. Uštedi električne energije pomaže i nova, 5. generacija inverterskog motora kojom se postiže još preciznije određivanje željene temperature uz manje buke i manje potrošnje energije. Osim invertera, razne pametne funkcije koje smo već spomenuli pripomažu uštedi električne energije i kraćem radu klima uređaja uz optimizaciju rada i potrošnje. Uz Haier klime naviknite se na manje račune za struju.

Osim što bismo trebali razmišljati o odnosu prema okolišu, vjerujemo da je briga o sebi također jednako tako bitna. Zaboravite na mukotrpno čišćenje klime i uštedite svoju energiju i vrijeme. Uz Haier funkciju Frost Clean nećete brinuti niti o prljavštini niti o zraku koji dišete. Naime, ona omogućava automatsko samočišćenje klime i to hladnom ekspanzijom – zaleđivanjem površine isparivača. Na taj se način učinkovito uklanjaju nečistoće i bakterije, a hidrofilna aluminijska folija na unutarnjoj jedinici ne dopušta razvoj bakterija i sprječava koroziju isparivača. Ionski srebrni premaz na isparivaču djeluje kao antiseptik i omogućava 99,9% dezinficirani zrak.

Osim funkcije Frost Clean, određeni Haier modeli imaju i funkciju sterilizacije na 56 °C koja ubija bakterije i viruse zagrijavanjem isparivača na 56 ° C tijekom 30 minuta. Zahvaljujući ovoj tehnologiji, cijela se unutarnja jedinica klima uređaja sterilizira, a virusi i mikroorganizmi ubijaju iznutra.

5. Sjedni i uživaj

Idealna temperatura je tu, no što sa ostalim detaljima? Haier klime dopuštaju funkcionalnost koja nije samo hlađenje, već i funkcionalnost i jednostavnost ugradnje. Uz klima uređaj odaberite uslugu montaže i odaberite idealno mjesto u domu. Nakon toga, trebate samo sjesti i uživati. Profesionalno i stručno osoblje ugradit će i montirati klimu u vaš prostor bez narušavanja vanjskog izgleda građevine. Opustite se i uživajte u ljetu.


Napretkom i novom tehnologijom, Haier klime podižu razinu i standarde u svijetu klimatizacije,, omogućavajući korisnicima zdraviji život i čišći zrak bez virusa, bakterija i plijesni.  Zanima vas više? Pogledajte odličnu ponudu i pronađite svoj klima uređaj prije pravog toplinskog vala koji nam tek dolazi. Bit ćete si zahvalni, vjerujte nam 😉