5 uređaja za osobnu njegu koje svaka žena mora imati

Ponekad se izgubimo u mnoštvu proizvoda za čišćenje lica, održavanja kose, njegovanja kože i slično, no tehnološkom revolucijom sve je više uređaja koji nam mogu pomoći učiniti isto. Donosimo 5 uređaja za osobnu njegu koji će vam uštedjeti novce i vrijeme na odlazak frizeru, pedikeru ili kozmetičkom salonu. Uz njih u vlastitom domu možete brzinski riješiti određene ženske muke te se u trenu spremiti za posao, noćni provod ili plažu.

5 uređaja za osobnu njegu:

EPILATOR

Pojavom epilatora prije više godina dogodila se prava mala revolucija u mučnom svijetu dlačica. Iako je depilacija još uvijek prva opcija mnogih žena, sve je više onih koje žele trajno i dubinsko uklanjanje dlačica koje omogućuje epilacija. Mjesečni odlazak u kozmetički salon postao je prošlost od trenutka pojave epilatora, a kroz vrijeme taj je mali uređaj razvio mnoge dodatne opcije. Svi današnji kvalitetni epilatori omogućuju uklanjanje dlake iz korijena. Time se smanjuje brzina rasta dlačica i noge dulje ostaju glatke, no prilikom izbora pravog epilatora za vas morate razmisliti o više faktora.

Prvi je vaš prag tolerancije na bol, no ne brinite, iako je bol subjektivna ni jedan epilator neće izmamiti suze. Ako vas boli čupanje obrva možda biste trebali razmisliti o epilatorima koji se mogu koristiti pod vodom i omogućuju ugodnije i bezbolnije čupanje. Bitno je procijeniti i vrijeme trajanja epilacije. Bežični epilator možete koristiti bilo gdje, no prosječno trajanje baterije je 45 minuta. Brzinu uklanjanja možete regulirati i brojem pinceta na uređaju, pa tako oni s više pinceta brže uklanjaju dlačice iako su i oni s njih manje jednako učinkoviti.

Iako još uvijek većina žena epilator koristi samo za noge, postoje nastavci za svaki dio tijela, pa tako Braun ima uređaje sa čak 13 dodatnih elemenata od kojih je jedan nastavak za lice. Posljednja senzacija u svijetu aparata za uklanjanje dlačica dogodila se kada su nastupili laserski epilatori. Philipsova Lumea primjenjuje svjetlosne impulse na korijen dlačice i omogućuje dugotrajno glatku kožu. Slično čini i Remington i-LIGHT PRESTIGE koristeći jedinstvenu Propulse tehnologiju.

 

PEGLA ZA KOSU

Najveća razlika kod pegla za kosu je materijal od kojih je rađena pločica. Najčešće su to titanium i keramika. Keramika dobro provodi toplinu stoga je vrlo učinkovita i manje oštećuje kosu od titanijuma kojeg birajte u slučaju da vam se kosa stvarno teško ravna. Dosta pegli za kosu najčešće ima pločice samo obložene keramikom, pa se informirajte i raspitajte kod kupovine. Samim time takvi uređaji nisu toliko kvalitetni, no zato im je cijena pristupačnija. Također, pripazite na širinu i birajte tanje pegle za kraću, a šire za dužu kosu.

Još jedna karakteristika na koju morate obratiti pozornost je temperatura zagrijavanja. Današnje pegle za kosu imaju raspon do 230°C, no prosjek je oko 210°C . Ukoliko imate normalnu kosu i mogućnost podešavanja temperature na pegli, savjetujemo da je ostavite oko 210°C. Skuplje i novije pegle za kosu imaju brže zagrijavanje, pa se tako REMINGTON PROLUXE zagrije za već 15 sekundi. Dosta je bitno paziti i da vaš uređaj ima sposobnost automatskog isključivanja (zbog uštede energije, no i sprječavanja nezgoda prilikom žurbe).  Neki proizvođači imaju i dodatne sposobnost na uređajima, pa tako Philips koristi MoistureProtect tehnologiju kod ploča obloženih titanijem kako bi očuvali vlasi.

UVIJAČ ZA KOSU

Sigurno ste mnogo puta čuli žalbe usmjerene prema uvijačima za kosu: „Kovrče mi se odmah raspadnu!”, „Ne znam kud s pramenom, kud s uvijačem i kud s prstima!” ili „Opekla sam se više puta!”. Nova tehnologija pomaže da bez muke i stresa u vlastitom domu pretvorite svoju kosu u najljepšu frizuru kao iz frizerskog salona. Dyson tehnologija zrakom uvlači i omotava kosu, bez stezanja i opeklina. Rezultat su čvrste kovrče ili valovi! Uređaj istovremeno oblikuje i suši kosu, bez oštećivanja.  Za brže kovrčanje možete izabrati i Philips StyleCare Prestige Auto Curler koji nudi kovrčanje dva puta više kose odjednom, a također je jednostavan za korištenje i kvalitetan.

Aparat za kovrčanje

RAŠPICA ZA STOPALA

Tvrda koža na petama nije ni lijepa ni ugodna. Ugoda nakon odlaska pedikeru povezana je sa skidanjem ostatka stare kože sa stopala, a upravo to možete napraviti sami kod kuće prilikom tuširanja. Iako postoje razne strugalice, električne rašpice sve su modernije i cijena im je prihvatljiva i pristupačna. Dolaze s različitim nastavcima za grubost, no i grub dio bit će nježan prema stopalima i učiniti ih spremnima za plažu!

ČETKA ZA ČIŠĆENJE LICA

Da, i to postoji! Puno učinkovitija od ručnog pilinga, četka za lice čisti dublje i potpunije, a kožu ostavlja glatkom i regeneriranom. Dolaze s nastavcima za osjetljivu i normalnu kožu te za masiranje lica. Navedene četke imaju tri brzine kako biste mogli regulirati rotacije i vibracije prema potrebi i osjetljivosti. Odlična je za svakodnevno čišćenje, a znamo da  je piling bitan za prevenciju nepravilnosti i savršeno ujednačeni ten.