50 nijansi sive bež boje

Upoznajte boju koja je svijetu postala nejasna! Nije siva niti čak bež, tako da je dizajnerski svijet jednostavno nazvao greige (prevedeno: sivo-bež). Nova boja zauzela je svoje prijestolje na Pinterestu, zavoljeli su je također trgovine za uređenje interijera i kupci namještaja, zbog čega možemo reći da su siva i bež savršena kombinacija modernog doma.

Pantone diktira trendove boja

Pantone je američka tvrtka osnovana 1963. godine od strane Lawrence Herberta. S inovativnim sustavom za kodiranje boja, gdje svaka nijansa nosi svoj broj, a svijet grafičkog dizajna prošao je pravu revoluciju. Novi sustav boja omogućio je dizajnerima i tiskarama reproduciranje iste boje u cijelom svijetu. Sustav boja Pantone uskoro se počeo koristiti i u drugim industrijama. Tako je Pantone sada dio digitalne tehnologije, industrije tekstila i boja, plastike, arhitekture i dizajna interijera. Od 2000. godine, Institut za boju u SAD-u bira boju godine. Ove godine je naslov, prema riječima stručnjaka, pripao zelenoj boji koja na engleskom jeziku zvuči kao zelenilo i nosi broj 15-0343. Ne možemo se složiti s njihovim izborom, jer tisuće priloženih slika prema Pinterestu pokazuju veću popularnost sivo-bež boje.

Kako izgovoriti “greige”?

Prije nego što razumijemo sva svojstva greige boje, prvo ćemo riješiti dilemu kako se izgovara ime boje. Pronašli smo videozapis koji će vam pomoći da saznate kako pravilno izgovoriti greige.

Od čaše do garniture za sjedenje

Greige je elegantna i neutralna boja u isto vrijeme. Zbog svoje neprobojnosti, ona je ugodna za gledanje i djeluje sasvim organski. Stručnjaci za unutarnje uređenje i stručnjaci za boju vjeruju da siva doprinosi suvremenoj sofisticiranosti, a bež predstavlja zemaljsku autentičnost. Danas možete kupiti gotovo sve za dom u greige boji, od čaše do garniture za sjedenje. Zbog svoje neutralnosti lako se kombinira i može se uklopiti u bilo koji prostor.

10 razloga: zašto odabrati greige?

  1. Siva boja često djeluje hladno, ali bež je upečatljivija. Greige je prava kombinacija toplih tonova i elegantne neutralnosti.
  2. Zato što je idealna za ambijent, gdje prevladavaju crno bijeli elementi namještaja.
  3. Zato što se dobro uklapa uz sve boje i zato se jednostavno uklapa u šarene prostore.
  4. Zato što je greige visokog sjaja najbolji izbor za kuhinje koje „nikad ne izlazi iz mode.”
  5. Zato što je tepih u greige boji jedino rješenje kada ne znate koju boju odabrati.
  6. Zato što umiruje, te je posebno pogodna za spavaće sobe.
  7. Zato što u blagovaonicu uvodi veliku mjeru elegancije, što bi bilo mnogo teže s drugom bojom.
  8. Zato što ga možete jednostavno koristiti za boju zidova i zavjesa.
  9. Zato što se ukrasi u greige nijansi bez problema prebacuje iz jedne prostorije u drugu.

Na Pinterestu možete vidjeti cijeli niz ideja za boravak u greige bojama. Naučit ćete kako ga koristiti za slikanje i ukrašavanje. Tamo se također nalazi puno prijedloga koji greige namještaj je moderan i kako ga najbolje uklopiti u već opremljen dom. Ujedno vas pozivamo da posjetite naš profil Pinterest, gdje ćete naći mnoge poticajne ideje za ljepši dom i život.