8 savjeta za stvaranje opuštene atmosfere u spavaćoj sobi

Spavaća soba je mjesto gdje svake večeri skupljamo snagu za novi dan. U spavaćoj sobi sanjamo, radimo planove i uzimamo kratak odmor kad je to potrebno. Kako je spavaća soba prvenstveno dizajnirana za opuštanje, potrebno ju je osmisliti kao mjesto blagostanja gdje možemo zaboraviti na brigu i u potpunosti se odmoriti. Pogledajte naših 8 savjeta kako stvoriti opušteno okruženje za spavanje s malim trikovima.

1. Odaberite umirujuće boje

Prilikom odabira boja važno je da se odlučite za opuštajuće tonove. Pastelna i bijela boja uvijek su pravi izbor. Naravno, isti učinak možete postići i nježnim nijansama drugih boja. Prvo odredite boju zidova, a zatim odlučite o bojama namještaja, dodataka i posteljine. U Harvey Normanu nudimo namještaj za spavaće sobe i sve ostalo što vaša spavaća soba treba u prekrasnim varijantama boja od kojih ćete jednu zasigurno pronaći za sebe.

Umirujuće boje u spavaćoj sobi

2. Opremite noćni ormarić olovkom i bilježnicom

Znate da se laptop i pametni telefon ne uklapaju u spavaću sobu, zar ne? Radije zapisujete zadatke koje ste planirali za sljedeći dan ili tjedan u bilježnicu. Zašto? To će vam pomoći da izbjegnete zračenje elektronskih uređaja tijekom noćnog odmora, a da pritom točno znate što ste planirali za drugi dan. Razne studije su pokazale da ljudi koji nemaju elektroničke uređaje u spavaćoj sobi spavaju bolje, čvršće i bez prekida.

3. Pozdravi se s nesanicom

Vjerojatno već znate da vas je nesanica mučila noću. Ni brojanje ovaca vam tada nije pomoglo, zar ne? U slučaju da vas ikad posjeti ovaj neugodan noćni problem, imamo rješenje za vas. Kad primijetite da se neko vrijeme trudite zaspati, uzmite u ruke bilježnicu za bilješke i upišite u nju sve misli i brige koje vam se rađaju u glavi. To će vam pomoći da se “očistite” od problema i lakše zaspite.

Dobar madrac je ključ do dobrog sna

4. Uložite u dobar madrac

Kupnja dobrog madraca ulaganje je u zdravlje i dobrobit. Harvey Norman nudi vam razne marke svjetski poznatih proizvođača madraca od kojih ćete jedan zasigurno pronaći baš za sebe. Na raspolaganju su mekani, srednji i tvrdi madraci raznih veličina i materijala. Uputite se u jednu od naših podružnica i posavjetujte se s našim stručnjacima za san koji su madraci pravi za vas.

Korisni savjeti oko odabira madraca

5. Udoban kutak za čitanje

Ako se volite opustiti uz čitanje prije spavanja, savjetuje se da razmislite o udobnom kutku za čitanje u spavaćoj sobi. Opremite ga u stilu cijele spavaće sobe i pobrinite se da bude opskrbljena omiljenim knjigama i časopisima.

Uredite si poseban kutak za čitanje

6. Počnite koristiti budilicu

Kao što je spomenuto ranije, spavaća soba nije mjesto gdje bi elektronski uređaji trebali imati svoje mjesto. Umjesto alarma na svom mobilnom telefonu, razmislite o klasičnoj budilici.

7. Napravite kutak za urbanu oazu

Pokazalo se da zelenilo ima blagotvoran učinak na naše blagostanje. Kako je spavaća soba obično soba koja nema toliko svjetla kao dnevne sobe preporučujemo da pogledate naš asortiman ukrasnih umjetnih biljaka. Umjetne biljke ne zahtijevaju posebne uvjete osvjetljenja, niti zahtijevaju dodatnu njegu i zalijevanje pa su savršen izbor za spavaću sobu.

Osvježite spavaću sobu sa svojim omiljenim biljkama

8. Luksuzne i meke posteljine

Ima li išta bolje od završetka dana u mekanoj i udobnoj posteljini? Odaberite bilo koju boju, uzorak i materijal koji želite, a zatim ga upotpunite odabranim ukrasnim jastucima, pokrivačem i prekrivačem.

Posteljina ima ključnu ulogu u stvaranju ugodne atmosfere u spavaćoj sobi

Kako biste spavali uistinu savršeno, savjetujemo vam da pročitate više na našem portalu stručnjaka za spavanje radi korisnih savjeta za spavanje. Uz savjete, pronaći ćete i vodič za kupovinu uz objašnjenje najnovijih inovacija spavanja.