Depilacija ili epilacija? Znaš li razliku?

Ljeto i godišnji odmori su stigli. Vrijeme je također za ljetnu odjeću, kupaće kostime i glatku kožu. Svaka predstavnica nježnijeg spola suočava se s neželjenim dlačicama na svoj način. Nekima je draža depilacija, a nekima epilacija. Znate li koja je razlika između navedenih postupaka otklanjanja dlačica? Puno ljudi zamjenjuje depilaciju s epilacijom pa smo odlučili objasniti razliku između njih.

Depilacija odstranjuje samo dlačice na površini kože

Možda mislite da je to šala, ali depilacija u pravom smislu te riječi samo je metoda uklanjanja dlačica na površini kože. Među najizvođenijim tehnikama za uklanjanje dlačica je korištenje britvica i depilacijske kreme.

Razlozi ZA i PROTIV depilacije:

ZA: Britvice i krema za depilaciju su potpuno bezbolni postupci.

ZA: Depilacija je brz postupak koji se također može obaviti tijekom jutarnjeg tuširanja.

ZA: Jednokratni trošak kupnje britvica ili depilacijske kreme je znatno niži od kupnje epilatora. Međutim, priča se dugoročno poništava (razlog PROTIV)!

PROTIV: Osjećaj glatke kože obično traje do 4 dana jer korijen dlačica ostaje ispod površine kože.

PROTIV: Za održavanje svilenkaste glatke kože postupak depilacije treba često ponavljati.

PROTIV: Kod brijanja lako dolazi do posjekotina, a upotrebom depilacijske kreme riskirate upalu kože i crvenilo.

Depilacija, koja to nije

Kao što je već spomenuto, riječ depilacija se redovito koristi u svim vrstama uklanjanja dlačica voskom. Takav postupak obično traje duže i bolniji je jer uklanja korijene dlačica ispod površine kože. Prema definiciji takav postupak koji uklanja cijelu dlačicu s korijenom zove se epilacija.

Epilacija za trajnije rezultate

Kod epilacije se odstranjuje i korijen dlačica, koža ostaje glatka mnogo duže nego kod depilacije. Za ponovni rast dlačica potrebno je do četiri tjedna, što znači da ćete približno toliko vremena uživati u bezbrižnosti. Dlačice koje rastu nakon epilacije su tanje, svjetlije i manjeg su broja.

Jedna od glavnih prednosti epilacije svakako je da je možete izvesti sami u udobnosti svog doma. U velikoj ponudi epilatora, svatko jednostavno pronađe aparat za svoje potrebe i svoj džep. Osim toga, možete zaboraviti na bilo kakve probleme, jer je uporaba epilatora i laserskih sredstava za uklanjanje dlačica potpuno sigurna i jednostavna.

Većina laserskih sredstava za uklanjanje dlačica može se koristiti za epilaciju tijela, no postoje uređaji koji se mogu koristiti i na licu. Među najpoznatijim uređajima za dugotrajno uklanjanje neželjenih dlačica su zasigurno IPL epilatori.

IPL uređaji upotrebljavaju Intense Pulsed Light tehnologiju, usmjeravajući zrake svjetlosti na pigment u dlaci, zagrijavajući ga i tako sprječavaju ponovni rast dlake. Ovi uređaji rade na principu ponavljanja, a među najpoznatijim je Philipsova Lumea. 

Uvijek spremna i glatka koža

Želite li se osjećati dobro u svojoj koži tijekom ljeta? Ne volite čekati na sljedeći termin u salonu? Pogledajte našu izvanrednu paletu epilacijskih marki. Ovdje možete pronaći Braun, Philips, Remington i Rowenta epilatore, kao i laser za uklanjanje dlačica Braun, Remington i Philips. Sjajna koža može se dobiti već za 200 kn! Doživite ljeto spremni i neka vas ništa ne zaustavi.