Greške prilikom kupnje laptopa

Mnogi ljudi su već pogriješili prilikom kupnje laptopa, te su ubrzo požalili. Zapravo se prilikom kupnje laptopa brzo dolazi do pogrešaka. Nađemo se na primjer u situaciji kada nas stari laptop ostavi na cjedilu pa ga zbog školskih, poslovnih ili drugih obaveza želimo što prije zamijeniti novim.

Uvijek žurimo do najbliže trgovine, slabo ocijenimo kakav kapacitet laptopa nam uopće treba jer smo ograničeni s financiranjem i iz tog razloga posežemo za prvim laptopom kojeg vidimo na akcijskoj ponudi.

Sve su to značajke nesmotrene kupnje koje u većini slučajeva dovode do nezadovoljstva kupaca. Dakako, najbolje je pri svakoj kupnji dobiti osobne preporuke stručnjaka. Kako to nije uvijek moguće, za vas smo pripremili pregled najvećih pogrešaka koje možete učiniti prilikom kupnje laptopa.

Izbjegavajte ove uobičajene pogreške prilikom kupnje laptopa.

Koje su u svemu tome najbolje vijesti? Uz minimalan napor lako možete izbjeći najveće pogreške prilikom kupnje laptopa. To uključuje:

Ponuda laptopa za posao

1.ODABRAT ĆETE NAJJEFTINIJI LAPTOP

Danas definitivno možete pronaći laptope po izvrsnoj cijeni koji će vam pružiti sve osnovne značajke za dobro funkcioniranje. Međutim, dobra cijena ne znači da će odabrani laptop zadovoljiti sve vaše korisničke potrebe. Umjesto da kupujete najjeftiniji laptop na tržištu, prvo se usredotočite na pronalaženje modela koji najbolje ispunjavaju vaša očekivanja.

Zatim sortirajte modele po cijeni i odlučite o pobjedniku na temelju raspoloživih sredstava.

2.NEĆETE KUPOVATI LAPTOP KAKO BI GA TESTIRALI

Svi vodeći i najpopularniji modeli najvećih marki dostupni su za testiranje u trgovini Harvey Norman. Moći ćete pogledati izgled laptopa, isprobati koliko dobro funkcionira TouchPad, tipkovnica te kakvu rezoluciju ekrana očekujete.

3.BIT ĆETE USREDOTOČENI NA JEDNU ZNAČAJKU

Veliki dio korisnika prilikom kupovanja dobije tunelski vid. To znači da se korisnici usredotočuju na samo jedan tehnički podatak laptopa, zaboravljajući da je prosjek mnogih tehničkih karakteristika važan za cjelokupnu procjenu laptopa. Odaberite model laptopa koji pruža vrhunsko korisničko iskustvo.

4.UVJERENI STE DA VELIČINA NIJE VAŽNA

Veličina je presudna pri kupnji laptopa. Veći zaslon znači bolje korisničko iskustvo za gledanje filmova, igranje igara i složenije korištenje npr. uređivanje videa i slika. Veličina zaslona također utječe na veličinu tipkovnice i touchpad-a. S druge strane, veličina zaslona utječe na to koliko lako nosite svoje prijenosno računalo. Manji ekran znači lakši laptop. Mogu se lako spremiti u ruksak ili torbu i ponijeti sa sobom na sastanke.

5.LAPTOP I TABLET U JEDNOM JE NAJBOLJI IZBOR

To ne vrijedi za većinu laptopa. Na tržištu postoje odlični modeli ‘dva u jednom’, ali to ne znači da ćete dobiti istu kvalitetu kao i kupnjom oba uređaja pojedinačno.

Ponuda laptopa

Prije kupnje novog laptopa možda će vas zanimati i prethodno iskustvo u korištenju. Zapitajte se što vas najviše muči kod vašeg prethodnog laptopa i koja značajka vam je najviše nedostajala. Jeste li bili zadovoljni veličinom zaslona i tipkovnice ili su vam uzrokovali probleme?

Je li brzina i memorija bila dovoljna za vašu upotrebu? Predlažemo i da prije kupnje pažljivo pročitate korisničke recenzije odabranih modela. Naći ćete ih na mnogim web mjestima i forumima.

Svoju ponudu možete prilagoditi na temelju kriterija pretraživanja na našem web shopu. Laptopi se mogu odabrati na temelju vrstu upotrebe, boje, marke, cijene, dijagonale zaslona, kapaciteta diska, operativnog sustava, radne memorije, serije procesora, vrste grafike, vrste diska i grafike. Ali zapamtite – kupovina računala uvijek treba biti dobro osmišljena i prije svega prilagođena vašoj razini korištenja.