5 savjeta za jednostavnu kupovinu vrtnog namještaja

Ništa se ne može usporediti s jutarnjom kavom na balkonu uz pratnju pjeva veselih ptičica. Nedjeljni ručak s prijateljima pod krošnjama stare jabuke u vašem vrtu nemoguće je zamijeniti drugim uspomenama. Na svijetu također nema bolje zabave od piknika uz najbliže s roštiljem na terasi. Međutim, postoji toliko velik broj različitih vrtnih garnitura i modela vrtnog namještaja da je pravi izazov pronaći onaj najbolji odabir. Iz tog smo vam razloga odlučili pomoći i olakšati. Donosimo naših 5 savjeta uz koje će kupovina vrtnog namještaja biti zabavan i jednostavan proces.

Materijal i održavanje

Kupovina vrtnog namještaja u mnogočemu se razlikuje od kupnje namještaja za interijer vašeg doma. Kada odaberete svoj novi vrtni set, prvo morate procijeniti u koju ćete ga svrhu koristiti i koliko ćete vremena provesti s njim. Tek tada ćete dobiti odgovor koji je materijal najbolji za vaše potrebe.

jednostavna kupovina vrtnog namještaja

Primjerice, aluminij i plastika prikladni su za sve koji žele da namještaj bude lagan, nehrđajući, relativno jeftin i jednostavan za održavanje. Čelik i kovano željezo su materijali koje treba zaštititi od hrđe nekoliko sezona vodonepropusnim premazom ili bojom. Vodootporni premaz od ratana također je potreban svakih nekoliko godina.

Drvenom namještaju, koji zahtijeva redovito obnavljanje boje i UV zaštitu, treba najviše pažnje. Manje ćete posla imati samo ako se odlučite za drvo od tikovine, čempresa, cedra ili sekvoje. Potonji su puno otporniji na razne vremenske uvjete. Više o materijalima i funkcionalnosti možete pronaći ovdje.

Izbor vrtnog stola

Jeste li mislili da će drugi savjet biti o obliku i bojama vašeg budućeg vrtnog namještaja? Ne, još nije vrijeme za to. Kupovina vrtnog namještaja je opuštajući, no dulji proces, pa je tako drugi korak izbor idealnog stola. Upravo stol postavlja daljnje smjernice za elemente vrtnog namještaja u skladu s raspoloživim prostorom.

Okrugli stol nalaže da oko njega postavite vrtne stolice istog dizajna. Savjetujemo da razmislite o broju ukućana i prema tome rasporedite njihov broj, odnosno veličinu stola. S druge strane, na kvadratnom stolu možete kombinirati stolice i vrtne klupe. Pravokutni stol omogućuje vam postavljanje fotelja i garnitura pored raznih stolica, kao i uvijek modernih taburea koji će osim za sjedenje, poslužiti i kao oslonac za noge.

vrtni namještaj

Uložite u kvalitetu

Vanjski namještaj izložen je stalnim utjecajima sunčeve svjetlosti i vlage, pa je njegova kvaliteta dugoročno važnija od kvalitete namještaja kojeg imate u unutrašnjosti vašeg doma. Svakako vam savjetujemo da prilikom kupnje prioritet dajete kvaliteti nad izgledom. Vrtni namještaj kupujete na više godina, stoga bi trajnost, izdržljivost i kvaliteta trebali biti vaši prioriteti.

Pohranjivanje

Skladištenje također ima određeni utjecaj na život vrtnog namještaja, zato ne zaboravite na to! Razmislite koliko je velik prostor u kojem će vaš vrtni namještaj provesti hladnu polovicu godine. Uz to, uvjeti koje vaše skladište pruža nisu zanemarivi. I ovdje su važni temperatura i vlaga. Pobrinite se da je prostor gdje će vaš vrtni namještaj suh i temperaturnih uvjeta koji odgovaraju materijalu namještaja.

Za sva pitanja o održavanju i kod kupovine pozivamo vas da se obratite našim stručnjacima u poslovnicama. Osim što će vam velika i ekskluzivna kolekcija vrtnog, ovogodišnjeg namještaja zasigurno stvoriti inspiraciju, kod nas možete dobiti korisne savjete vezano za održavanje i njegu.

vrtne ležaljke

Na kraju odlučite o izgledu

Mnogi ljudi misle da je naš posljednji savjet najvažniji kod kupovine novog vrtnog namještaja. Nijanse boja, jastuci i sam dizajn temelj su posljednje faze kupovine.

Vaš će vrt, terasa ili balkon zaživjeti u potpunosti kada na vrtni stol i stolicu dodate odgovarajuće vrtne dodatke. Neizostavni dijelovi vrtne opreme također su ležaljke, ljuljačke, suncobrani, roštilji, kao i vrtni tepisi, ukrasni jastuci i vrtna rasvjeta.

Cjelokupnu ponudu vrtnog namještaja i pribora možete pogledati u našoj internetskoj trgovini.