Zašto je kožna kutna garnitura pravi odabir za dnevni boravak?

Ljubitelji i poznavatelji garnitura znaju da je kupnja ovog komada namještaja zapravo ulaganje u udobnost i vlastitu dobrobit. Isto vrijedi i za kupnju kožne verzije. Kožna kutna garnitura predstavlja i vremensku i financijsku investiciju, stoga se za njezinu kupnju potrebno dobro pripremiti.

Simpatizeri kože, po mnogima, spadaju u one ljude koji cijene vrhunsku kvalitetu i dizajn. Upravo se zbog toga često stvara opći osjećaj da je koža skupa i rezervirana za posebnu kategoriju kupaca. Ali to nije sasvim točno.

kožna kutna garnitura

Evo pet razloga zbog kojih ćete shvatiti da ljubitelji namještaja obloženog kožom zapravo nisu isključivo zahtjevni kupci gladni prestiža. Zapravo, riječ je o promišljenim potrošačima koji znaju da je kožni namještaj udoban, izdržljiv i prikladan komad namještaja koji desetljećima ostaje u našem domu uz pravilno održavanje.

Zašto je kožna kutna garnitura dobar odabir?

Kožne kutne garniture unose eleganciju u svaki prostor, a karakterizira ih i dugi vijek trajanja te posebna estetika. Kvalitetna koža je mekana, prozračna i obojena tako da boja prekriva svako pojedinačno vlakno, a pritom ostaju vidljiva sva prirodna svojstva. Budući da se kože razlikuju jedna od druge, odstupanja u strukturi i boji potpuno su prirodna. Zbog ovih prirodnih svojstava svaki komad namještaja ostat će jedinstven.

kožna kutna garnitura Milles

Trajna vrijednost

U vrijeme kada je sve češća brza i jeftina kupnja, odluka o odabiru dobre kožne kutne garniture ili trosjeda nedvojbeno se može nazvati „investicijom“.

Kvalitetna izrada kompleta, odjevenog u pravu goveđu kožu, s godinama je samo dobila na šarmu i udobnosti! Stoga vam uz pravilnu uporabu i održavanje osigurava ne samo niz godina, već i niz desetljeća zadovoljnog korištenja. Postaje komad namještaja koji prolazi test vremena i vaš osobni sinonim za riječ “dom”.

kožna kutna garnitura Porto

Bezvremenska kožna kutna garnitura

Želite set koji će vas pratiti dugi niz godina? Savjetujemo vam da odaberete jedan u bezvremenskom stilu u uvijek modernim neutralnim nijansama, otpornim na stilske promjene drugog dnevnog namještaja.

Koža se može i bojati, pa pojedine sjedeće garniture možete odabrati i u drugim bojama, a ne samo u neutralnim nijansama. No, to je dosta zahtjevan proces pa su cijene presvlake od obojene kože obično nešto više.

kožna kutna garnitura ROM

Jednostavno održavanje

Vlasnici kožnog namještaja znaju da su kožne garniture, unatoč svom sofisticiranom i nježnom izgledu, uglavnom potpuno jednostavne za održavanje i čišćenje!

Manje nezgode s prolijevanjem tekućine, hrane ili drugim mrljama u većini slučajeva jednostavno se čiste vlažnom krpom, a koža se njeguje nekoliko puta godišnje posebnim sredstvima za održavanje. Potonji štite kožu kože od vanjskih čimbenika kao što su čestice prašine i tekućine, što bi dugoročno moglo ostaviti vidljivije posljedice na materijalu.

elegantna kožna garnitura

Zbog lakoće njege i čišćenja, takva je koža sve popularniji izbor za obitelji s malom djecom i one s kućnim ljubimcima. Dlaka životinje može se obrisati ili usisati s sofe bez puno truda. Samo pazite da koristite krpu od mikrovlakana ili usisivač s mlaznicom za osjetljive površine.

Postoje i kožne navlake od finijeg, nježnijeg materijala, no takve su prikladnije za dom u kojem nema puno “prometa” na sofi. Stoga vam za svakodnevnu upotrebu savjetujemo da odaberete garnituru s debljom, otpornijom kožom.

Pristupačnost

Da, dobro ste pročitali. Unatoč općem uvjerenju da je kožna kutna garnitura samo za one koji imaju malo veći budžet, namještaj presvučen kožom više nije isključivo vrtoglavo visokih cijena.

U trgovini možete pronaći široku ponudu kvalitetnih kožnih garnitura koje su prikladne za svaki džep. Kod Harvey Normanu širok asortiman garnitura, namještaja i svih uređaja za opremanje doma možete pronaći na jednom mjestu, pa vas pozivamo da nas posjetite i pronađete inspiraciju.

dodatne funkcije kožne garniture

Udobnost

Kutna kožna garnitura s godinama postaje udobnija i dobiva na nezamjenjivoj plemenitosti i šarmu. S godinama korištenja, koža postaje mekša i dobiva pravi izgled i osjećaj udobnosti.

Ujedno, koža je prirodni materijal koji osigurava prozračnost i održava odgovarajuću temperaturu u svim godišnjim dobima.

Za još opuštajući učinak, moderne sofe često su opremljene dodatnim funkcijama za još veću udobnost. Dostupne su kožne kutne garniture s naslonjačima na izvlačenje, kožne garniture s pomičnim naslonom te kožne garniture s mogućnošću dodatnog ležaja. Također često možete podesiti naslone za ruke, naslone za glavu i dodatne jastuke za potporu, koji će pružiti još veću potporu vašoj kralježnici ako vam zatreba.

dodatna funkcija sjedeće garniture

Elegancija

Uz sve navedene prednosti kupnje kvalitetne sjedeće garniture od prave, izdržljive kože, imamo i dodatni razlog za kupnju.

Kožni komadi namještaja najčešće su stilski dorađeni koji postaju središte našeg dnevnog boravka. Kožna garnitura predstavlja bezvremensku eleganciju koja nikada neće izaći iz mode.

Zahvaljujući različitim vrstama obrade, vrste kože koje se koriste u kožnim garniturama posebno su svestrane. Koža može biti:

  • debela ili tanka,
  • tvrda ili mekana,
  • glatka ili hrapava,
  • moderna i bezvremenska,
  • elegantna i tradicionalna.

moderne boje kožnih garnitura

U našoj raznolikoj ponudi pronaći ćete garniture u modernom i klasičnom stilu. Također imamo širok izbor nijansi boja među kojima ćete zasigurno pronaći savršenu za svoj životni prostor. Možete birati između kožnih kompleta u kombinaciji s tkaninom. Koža i tkanina vrlo su zahvalna kombinacija i prikladne su za sve koji vole kombinirati različite teksture.

Cijeli asortiman možete pogledati u Harvey Norman trgovinama ili na webu! Pronađite ideje, inspiraciju i pravi model za svoj dom iz snova.