Kuhinja po mjeri: Zašto je najbolje rješenje za vaš dom?

Uređenje doma nije jednostavan zadatak, a mnogi ponajprije kreću s uređenjem najvažnije prostorije- kuhinje. Kao srce doma, raspored u kuhinji i njezin stil utječu ne samo na ostale prostorije, već i na vaše raspoloženje.

U njoj ćete svaki dan provesti dio svojeg vremena, stoga je bitno da bude funkcionalna i namještena točno po vašem ukusu. Upravo je zato najbolji izbor kuhinja po mjeri!

kuhanje u kuhinji

Kuhinja po mjeri vrhunske kvalitete

#Prilagođavanje potrebama

Najveći pogodnost koju vam kuhinja po mjeri donosi očita je u samom nazivu – možete je kreirati točno po mjerama i dimenzijama prostorije. Prilagođavanje potrebama prostora velika je prednost naspram blok kuhinja. Bez obzira imate li uzak prostor, visoke zidove, želite li više elemente ili specifičan kuhinjski otok usred prostorije, uz kuhinju po mjeri sve je moguće.

kuhinja po mjeri Veneta Cucine

#Potpuna iskorištenost prostora

Većina ljudi ima problem s nedostatkom mjesta, stoga razne kućanske aparate, tanjure koje ne koriste svakodnevno ili čaše za šampanjce pospremaju na gornje kuhinjske elemente, u kutijama ili po ormarima u domu.

Uz kuhinje po mjeri dobivate maksimalno prostora za pohranu, tako da možete zaboraviti na prepune police ili posložene stvari na kuhinji. Elementi kuhinje po mjeri mogu ići do stropa, pa prostor možete u potpunosti iskoristiti bez da itko drugi vidi što pospremate.

#Dugotrajna kvaliteta

Kuhinje po mjeri izrađuju se od kvalitetnih materijala uz posebnu pažnju i trud. Svaki element priča je za sebe, te za razliku od serijskih proizvodnji, svaki element zahtjeva specifično vrijeme izrade. Upravo zato je i vijek trajanja kuhinje po mjeri dulji od kuhinjskih blokova. Jednako je i s odabirom kvalitetnih podova u kuhinji.

Osim na kuhinje, navedeno se odnosi na sav namještaj koji je rađen po mjeri.

moderna kuhinja po mjeri

#Točno po vašem ukusu

O ukusima se ne raspravlja, no kada krenete u potragu za idealnim namještajem za dom, primijetite da je više-manje sve u sličnom tonu- onome što je u tom trenutku trend. Uz kuhinju po mjeri možete odabrati elemente točno po svom stilu, boju koju želite i dizajn kakvog ste oduvijek zamišljali.

Bez obzira ciljate li na vječnu klasiku, rustikalne detalje ili modernu kuhinju visokog sjaja, pustite maštu da slobodno radi.

#3D nacrt kuhinje

Divno je što kuhinju po mjeri ne kupujete napamet, već se možete jednostavno pribilježiti na besplatno savjetovanje i 3D nacrt. Prije dolaska potrebno je napraviti tlocrt prostora, kao i provesti mjerenje. Točne mjere omogućit će prodajnim savjetnicima da što realnije naprave 3D nacrt, stoga je to potrebno ozbiljno shvatiti.

kuhinja po mjeri s otokom

Mjerenje napravite u 4 koraka:

  • Izmjerite duljine i visine svih zidova u sobi. Zatim napravite još jedno mjerenje između kuta zida i okvira vrata s obje strane.
  • Izmjerite sve prozore u sobi. Zatim izmjerite udaljenost između poda i donjeg ruba prozora i udaljenost između stropa i gornjeg ruba prozora. Zatim izmjerite sva vrata na isti način.
  • Nemojte zaboraviti na priključke za vodu, struju i ventilaciju. Izmjerite i sve ostale predmete u sobi kao što su radijatori, prekidači, utičnice i slično.
  • Odredite koju dubinu elemenata želite i koja je vaša idealna visina radne površine. To je posebno važno prilikom naručivanja kuhinje po mjeri.

Također, informacija o nosivim zidovima, priključcima i instalacijama je poželjna.

#Montaža stručnjaka

Nakon što ste odabrali svoju idealnu kuhinju, preostaje vam montirati je u svoj dom. Kod običnih kuhinja montažu možete izvršiti sami ili nadoplatiti za montažu stručnjaka. Uz kupovinu kuhinje po mjeri u trgovinama Harvey Normana, montaža je uključena u cijenu. Zaboravite na brigu i posao ugradnje prepustite stručnom timu. Na vama ostaje samo da uživate u svojoj novoj kuhinji i pripremi obroka.

 

Prijavite se na besplatno savjetovanje, posjetite Harvey Norman trgovine u Zagrebu ili Puli kako biste pronašli inspiraciju, dobili odlične savjete i odabrali svoju kuhinju po mjeri.

Za više savjeta oko uređenja kuhinje iz snova, posjetite naš blog.