KitchenAid – najpopularniji kuhinjski robot današnjice

Većina Hrvata zubnu pastu naziva kalodont. Zašto? Jer je brend Kalodont prije par desetljeća postao sinonim za pastu za zube na ovim područjima. Takve situacije nastaju i danas, pa tako nazivi brendova postaju etikete proizvoda. Upravo se to dogodilo s kuhinjskim robotima. Kada kupujete, pretražujete ili istražujete kuhinjski robot, većinom upisujete i pitate za upravo- KitchenAid.

Ljubav prema kuhanju, osjetljivo nepce i gurmanski zahtjevi

Ozbiljan pristup hrani, profesionalna učinkovitost i obrtnička kvaliteta temelji su na kojima američki proizvođač KitchenAid gradi svoj brend. Prilikom razvoja i nastanka proizvoda, KitchenAid se uvijek oslanja na stručnjake, u želji da svi proizvodi budu upravo ono što korisnik treba.

kuhinjski uređaji kitchenaid

Visokokvalitetni, elegantni, dizajnerski i učinkoviti aparati omogućuju da rasplamsate strast prema kuhanju. Samostojeći mikseri i multipraktici, blenderi, sjeckalice, tosteri, štapni i ručni mikser, kuhala za vodu i pripadajući nastavci dizajnirani su kvalitetnim materijalima i nehrđajućim čelikom, kako bi bili otporni i izdržljivi za sve kulinarske pothvate.

kuhinjski robot kitchenaid

Kako je sve počelo?

Prvi korak prema mikserima i modernim, razvijenim multiprakticima te kuhinjskim robotima započeo je 1919. godine izumom mutilice za jaja. Dok je izumitelj Herbert Johnson testirao svoj uređaj, supruga jednog od direktora koji se nalazio na testiranju spomenula je da je mutilica najbolja pomoć u kuhinji koju je ikad imala. I tako je nastao KitchenAid (na hrvatskom, pomoć u kuhinji).

kitchenaid uređaji

Kroz godine, proizvod se razvijao i svaki model je bio sve popularniji od prethodnog. Osim funkcionalnosti, praktičnosti i kvalitete, bitna stavka KitchenAid proizvoda bio je dizajn. U tome je 1936. godine pomogao dizajner Egmont Arens, ujedno i urednik poznatog časopisa Vanity Fair. Tri najelegantnija modela, od kojih je jedan poznati „K“ model, njegova su kreacija. Mikseri su osvajali svjetske nagrade, a čak i danas, kuhinjski roboti i mikseri KitchenAid zadržali su Arensov dizajn.

kitchenaid kuhinjski robot

Iako se danas čini nevjerojatno, KitchenAid je u Europi stigao tek 2007. godine, i to prvo na talijansko i francusko tržište.

Popularno, dostupno, inovativno

Proizvod koji najviše asocira i označava KitchenAid je zasigurno kuhinjski robot, odnosno samostojeći mikser kolekcije Artisan. Sa širokom primjenom u kuhinji, ovaj mali aparat sadrži sve u jednom. Dostupan je u čak 20 boja, no najpoznatija je zadivljujuća žarko crvena u kojoj se mogu kupiti svi KitchenAid uređaji, odnosno cijela ponuda.

kuhinjski robot tjestenina

Jedna od najvećih prednosti samostojećih miksera KitchenAid je što ih je moguće spojiti raznim dodacima te ga tako pretvoriti u višenamjenski uređaj. Želite li mljeti meso, praviti kobasice, rezati ili valjati tjesteninu, miješati kreme za kolače, sjeckati povrće ili cijediti agrume, uz velik izbor nastavaka vaš samostojeći mikser postaje kompletan pomoćnik u kuhinji, spreman za sve izazove. Uštedite svoje vrijeme i energiju, jer prava pomoć je nadohvat ruke!

razvlaći tjesteninu kitchenaid

Najpopularniji samostojeći mikser Artisan dolazi kao uređaj za cijelu obitelj. Ukoliko vas je u kućanstvu manje od troje, možete odabrati mini verziju zapremnine 3,3l. Zapremninu od 4,8l najčešće biraju manje obitelji od 3-4 članova, no ukoliko imate veće potrebe, puno ukućana ili volite kuhati za svoje goste, možete birati i model s 6,9l zapremnine.

Više od 100 godina kvalitete i tradicije

Sa svojom velikom mogućnosti primjene, KitchenAid robot prvi je odabir svih gurmana, kuhara, chefova ili kuhara amatera koji uživaju u svakom koraku pripreme hrane. Uz mogućnost personalizacije miksera uz jedinstvene, specifično i moderno dizajnirane zdjele različitih uzoraka, ovaj aparat može uistinu dočarati vašu osobnost i stil kuhanja. Osim što možete birati uzorke, zdjele dolaze i u tri različita materijala. Tako možete birati keramiku, staklo ili inox u boji.

personalizirana zdjela kitchenaid

Uz kupovinu KitchenAid kuhinjskog robota dolazi i 5 godina jamstva, kao garancije kvalitete proizvoda. Ne čudi stoga što upravo kuhinjski robot ulazi u kategoriju  vrhunskih uređaja bez kojih u 2022. godine ne možete. Također, Harvey Norman ponudi možete pronaći i razne druge male kućanske aparate  koji mogu biti odličan poklon ili vaša dodatna pomoć u kuhinji.

Vidimo se!