Moderne kutne garniture za nadolazeću jesen

Ljeto se lagano bliži kraju, a njegov kraj najčešće označava i početak nečeg novog. Počinje škola, vraćamo se na posao, donosimo neke nove odluke koje često uključuju preuređenje stana ili opremanje novog. Ako ste se odlučili za jedan takav pothvat, mi smo vam odlučili malo olakšati i to savjetima za izbor moderne kutne garniture

Znamo da izbor prave kutne garniture nije uvijek najlakši zadatak – treba paziti na udobnost, funkcionalnost, stil, održivost,… Zadatak postaje još složenije ako želite biti u trendu.

Što je to moderno u svijetu inerijera kada su u pitanju kutne garniture, saznajte u tekstu!

Savjeti za odabir savršene moderne kutne garniture

Odabir boje kutne garniture

U ovoj godini naglasak je još uvijek na prirodnim materijalima poput drveta i mramora te prirodnim bojama poput tople bež i zemljane smeđe boje. No, nisu nas napustile ni nijanse plave i zelene boje. 

Glavni je fokus na uspostavi veze s prirodom pa se zato naglasak stavlja na umirujuću atmosferu, prirodni izvor svjetla i velik broj biljaka. Dakle, cilj je postići emocionalnu opuštenost unutarnjim uređenjem. Zato ne čudi što skandinavski stil i dalje dominira u svijetu interijera, jednostavno nas je očarao svojom prirodnošću i toplinom. 

Boja kutne garniture zato je vrlo važna, riječ je o velikom komadu namještaja koji gospodari prostorom pa svojim izgledom može ili popraviti ili narušiti vizualni dojam prostora. Često ćete upravo ostatak namještaja i boje morati prilagođavati kutnoj garnituri. 

Zelena baršunasta sjedeća garnitura

Ako želite modernu kutnu garnituru u modernoj boji, svakako birajte nijanse smeđe boje – od čokoladno smeđe do konjak smeđe, sve dolazi u obzir. Drugi je odabir, već spomenuta, topla bež boja koja će mnogima možda predstavljati problem zbog održavanja. Bež boja nikako nije optimalna opcija za obitelji s malom djecom jer će vrlo brzo prestati biti svijetla. 

No i takvom problemu se može doskočiti i to pomoću ukrasnih dekica koje ćete vidjeti u brojnim dnevnim boravcima. Izaberite nešto tamniju deku s nježnim uzorkom i prekrite dio koji želite zaštiti. Uvijek je lako možete maknuti kada gosti dođu u razgledavanje. 

Za one malo odvažnije koji se žele istaknuti svojim stilom, dobra je vijest da je vintage stil opet moderan i to boje i dekori sedamdesetih. Nekad moderne kutne garniture u bojama senfa i nijansama zelene, opet su moderne. Možete se poigrati bojama i uzorcima na ukrasnim jastučićima, u tom slučaju slobodno birajte cvjetni uzorak.

Bež moderna kutna garnitura

Materijal i oblik moderne kutne garniture

Nit vodilja u uređenju jest prirodno, što znači da će većina modernih kutnih garnitura biti napravljena od kože s drvenim ili metalnim nogama. To između ostalog znači i povratak vječnoj klasici i bezvremenskom stilu. Kožne kutne garniture u nijansama smeđe zasigurno nose epitet bezvremenskih, a opet vječno modernih sjedećih garnitura. 

Iako živimo u brzom potrošačkom društvu, izgleda da taj trend nije zastupljen u svijetu interijera – u uređenju želimo klasiku

Uz kožu prevladavaju i taktilne teksture poput baršuna ili nekog drugog izražajnijeg materijala koji će zadiviti i taktilno i vizualno. 

Što se tiče oblika, vraćamo se i zakrivljenom namještaju i zaobljenim naslonima sjedećih garnitura. Oštre linije očito više nisu u trendu pa sve više ljudi poseže za skulpturalnim i zakrivljenim namještajem koji na prvi pogled budi osjećaj udobnosti pa samim time i ugode. 

Dakle, vaša idealna moderna kutna garnitura nikako ne smije izgledati grubo, već mora smirivati svojim zakrivljenim naslonima i rubovima tako da čim je ugledate, poželite uskočiti u nju. 

Kožna kutna garnitura boje konjaka

Unikatno kao moderno 

Riječ moderno uglavnom povezujemo s ravnim linijama, bijelim i crnim bojama i svime urbanim, ali to više nije tako. Ono što smatramo modernim, stalno se mijenja. Nekadašnji moderni crno-bijeli interijeri s kožnim crnim sjedećim garniturama danas su stvar prošlosti. 

Kao što smo već napomenuli, moderan je interijer koji oponaša stil 60-ih i 70-ih godina prošloga stoljeća. To znači da će vaša kutna garnitura biti moderna i ako je vintage pa samim time i unikatna. 

Miješanje stilova također je dobrodošlo! Možete miješati industrijski i vintage stil pa tako izabrati jednu modernu kutnu garnituru boje konjaka i dodati joj vintage fotelju u boji ili s uzorkom. 

Plava kutna garnitura

 

Moderna kutna garnitura u kojoj ćete uživati 

Jasno nam je da je dizajn vrlo bitan i kod mnogih od presudne važnosti, ali u želji da sve izgleda savršeno, ne bismo smjeli zaboraviti na funkcionalnost i udobnost, ali i održavanje. 

Kožne kutne garniture lakše su za održavanje pa samim time i dugovječnije jer se tekstilne kutne garniture puno lakše oštete i uprljaju. 

Posljednja, ali nikako najmanje važna stvar jest udobnost. Imajte na umu da ćete na svojim kutnim garniturama provoditi veliku većinu vremena.  Na njima ćete drijemati, gledati svoje omiljene serije, čitati knjigu, provoditi ugodne večeri s prijateljima. 

Jedne od najudobnijih i najkvalitetnijih modernih kutnih garnitura zasigurno su Polipol garniture koje odolijevaju vremenu svojom vječnom klasičnošću. Osim što ćete s njima riješiti problem vizualne atraktivnosti i udobnosti, riješit ćete i problem funkcionalnosti. 

Ove su garniture poznate po svojoj apsolutnoj modularnosti – imate potpunu slobodu u kreiranju vlastite kutne garniture. Na trenutak zbilja možete postati sam svoj kreator namještaja i dobiti unikatno svoju modernu kutnu garnituru. 

Polipol kutna garnitura

Vodite računa o usklađenosti 

I za kraj ono što ne treba puno napominjati – neka vaš dnevni boravak bude usklađen. Rekli smo da se možete poigrati stilovima i da je miješanje stilova dopušteno, ali nemojte pretjerati. Dozirajte boje i ipak se vodite onim – manje je više. U slučaju da niste hrabri riskirati, ponavljamo da su smeđa i bež boja vječan klasik i siguran odabir

Nadamo se da smo vam barem malo olakšali muke i uveli vas u sve trendove kada je u pitanju uređenje interijera, a prije svega izbor savršene i moderne kutne garniture. 

Ako želite još malo inspiracije podsjetite našu web stranicu ili posjetite Harvey Norman poslovnice u Zagrebu ili Puli i pronađite idealan namještaj za svoj dom. 

Uživajte u uređenju svoga doma! 🙂