Najbolje aplikacije za trčanje i druge sportove

Danas je svijet sportova neodvojivo povezan s raznim naprednim tehnologijama koje nam omogućuju brz pristup rezultatima, praćenje napretka i poboljšanje vježbanja. Da biste pratili sve to, ne trebate skupe gadgete ili uređaje, sve to nude i razne mobilne sportske aplikacije za vaš smartphone.

Za sve ljubitelje rekreacije na otvorenom, pronašli smo 5 najboljih sportskih aplikacija s kojima možete optimizirati svoje vježbanje, sastavite fit jelovnik i vodite računa o svojem zdravlju.

Aplikacija za brojanje koraka: Moves

Mobilna aplikacija Moves potiče vas da svakodnevno vježbate i potiče tjelesnu aktivnost pokazujući koliko ste aktivni s kružnom grafikom. Što više koraka napravite, to je veći krug.
Aplikacija automatski bilježi i vodi točan dnevnik vašeg kretanja i potrošnje kalorija na različitim lokacijama svakog dana.
Preporučuje se za: početnike u području rekreacije
Možete preuzeti na: iOS i Android

Ultimativna aplikacija za trčanje: Personal Running Trainer

Presonal Running Trainer je mobilna aplikacija za praćenje koja vas vodi kroz audio snimke za bolje rezultate tijekom snimanja statistike vaših ostvarenih dostignuća. U početku, odaberite željenu udaljenost, postoje programi dostupni za 5, 10, 21 i 42 kilometra. Tada ćete dobiti upute za trening, vrijeme trčanja, promjenu brzine trčanja i vrijeme odmora.
Preporučuje se za: početnike i dugogodišnje natjecatelje
Preuzimanje na: iOS i Android

Jedna od najboljih biciklističkih aplikacija: Cyclemeter

Cyclemeter se smatra jednim od najpopularnijih mobilnih aplikacija među biciklistima koji slijede svoje omiljene aktivnosti. Aplikaciju je razvila tvrtka Abvio, koja ima dvije licencirane rekreativne aplikacije. To su Runmeter, aplikacija za trčanje i Walkmeter, aplikacija za hodanje. Cyclemeter vam omogućuje prikupljanje širokog raspona podataka koji se mogu koristiti na vašem biciklu. Uz aplikaciju imate pristup kartama, vremenskim prognozama, planovima za vožnju bicikla, monitoru otkucaja srca i statistikama u obliku grafikona.
Preporučeno za: bicikliste u različitim fazama
Prijenos na: iOS i Android

Svakodnevno praćenje kalorija: MyFitnessPal

Ako želite pažljivo pratiti svoju prehranu i dnevni unos kalorija, mobilna aplikacija MyFitnessPal bit će vam pravi saveznik. Uz aplikaciju možete voditi precizan dnevnik prehrane npr. koju količinu hrane i pića unosimo. Osim toga, aplikacija izračunava preporučeni dnevni unos kalorija prema težini koju želite. Međutim, prilikom unosa hrane, skener barkod može vam pomoći, jednostavnim klikom prepoznavanja hrane i automatskim snimanjem pod jednim obrokom.
Preporučujemo za: sve one koji žele izgubiti kilograma
Prijelaz na: iOS i Android

Pogledajte videozapis u nastavku da biste vidjeli kako je jednostavno planirati jela s uslugom MyFitnessPal.

Slijedite razne aktivnosti s aplikacijom: Runkeeper

Za praćenje različitih aktivnosti kao što su trčanje, hodanje, planinarenje i ostalo, aplikacija Runnkeeper je jednostavna. Uz to, moći ćete pratiti svoj put, brzinu i udaljenost, a možete postaviti različite ciljeve, sagorjeti kalorije i spremiti svaki odrađeni trening u aplikaciju. Također možete redovito prisustvovati raznim izazovima, virtualnim utakmicama i dijeliti svoje rezultate s prijateljima.
Preporučujem za: sve sportske aktivnosti
Dostupno na: iOS i Android