Perilice posuđa su zastupljene već u više od polovice hrvatskih kućanstava

Pranje posuđa neizbježan je zadatak, a svi se slažemo da je jedan od najmanje popularnih svakodnevnih zadaća u svakom kućanstvu. Tko je danas kod vas u redu za pranje posuđa? Taj neželjeni i neizbježni zadatak umjesto vas može odraditi perilica posuđa.

Perilice za pranje suđa u današnjem svijetu više nisu luksuz, već su postali gotovo neophodni dio opreme svake moderne kuhinje. U Hrvatskoj više od polovice kućanstava opremljen je perilicom posuđa, zbog brzog tempa života i sve veće dostupnost tih aparata ta činjenica nas ne iznenađuje.

Danas možemo birati između raznih vrsta uređaja iz različitih energetskih klasa, s različitim tehnologijama s više ili manje sofisticiranim vrstama motora, kao i između različitih renomiranih domaćih i stranih proizvođača kućanskih aparata (Gorenje, Electrolux, Bosch, Siemens, AEG, Hoover, Candy, itd ). Ali kako saznati koja je perilica suđa pravi izbor za naš dom u bogatoj ponudi marki i tehnologija?

Što biste trebali tražiti kad kupujete perilicu posuđa

Na tržištu se kupcima nudi vrlo velik raspon perilica posuđa, tako da izbor odgovarajućeg uređaja može biti prilično složen zadatak. Kako odabrati perilicu posuđa koja će zadovoljiti sva vaša očekivanja, tekoja će uštedjeti vaše dragocjeno vrijeme i novac? Perilice su različite veličine, ali se razlikuju u potrošnji vode. Učinkovitost perilice posuđa ogleda se u niskoj potrošnji energije, dugom vijeku trajanja i načinu rada, što može uključivati posebne programe za uštedu vode tijekom pranja.

Dodatne prednosti koje donose moderne tehnologije su: izuzetno tihi rad, pranje posuđa bez stvaranja neugodnih mirisa, zaštita od prolijevanja vode, sigurnosne zaštite za otvaranje vrata za sigurnost djece, pranje manje količine posuđa, kraći ciklusi i druge opcije postavki. Tu su i manje dimenzije aparata i razne opcije instalacije. Moramo biti svjesni da svaka dodatna značajka koja pruža korisnicima više udobnosti, to također povećava nabavne troškove perilice posuđa, a često i operativne troškove.

Klasične perilice posuđa: samostojeće i ugradbene

Najprodavanije su samostojeće perilice posuđa, budući da se one najduže koriste u našoj zemlji. Možete postaviti samostojeći stroj za pranje posuđa – trebate samo odgovarajuće veze u stanu. Dostupni su u različitim veličinama, dizajnu, kvaliteti i cijenama. Samostojeća perilica posuđa može se proizvoljno postaviti bilo gdje, potrebno je imati samo odgovarajuće veze u stanu.

Ugradbene perilice dizajnirane su za instalaciju u kuhinjskim elementima. Takva perilica posuđa ne može se instalirati samostalno. Ugradbene perilice posuđa također su dostupne u različitim veličinama te su visokih performansi kao i samostojeće.

Electrolux ComfortLift perilica posuđa s košarom za podizanje vrlo je povoljna i zauvijek će promijeniti vaš život. Pogledajte videozapis u nastavku i saznajte zašto.

Odabir stroja za pranje posuđa ovisi o raspoloživom prostoru, vrsti opreme, kuhinji i veličini kućanstva. Obratite posebnu pozornost na potrošnju vode i struje (odaberite uređaj iz energetske klase A ++). Također, razmotrite priključivanje perilice posuđa na sustav tople vode s obnovljivih izvora energije. Tako možete značajno uštedjeti na rasipnom dijelu perilice – grijanju vode.

Međutim, na konačnu odluku o kupnji najvjerojatnije će najviše utjecati kvaliteta i cijena aparata. Širok izbor modernih, tehnološki naprednih i pristupačnih perilica posuđa možete pogledati na našoj web stranici.