Pet razloga zašto izabrati kondenzacijsku sušilicu rublja!

Svi volimo miris čiste i svježe oprane odjeće koja je ujedno mekana na dodir. Za taj osjećaj ne treba nam magični štapić niti cijeli arsenal deterdženata i omekšivača, već kvalitetna sušilica rublja. Vjerujte nam, ako je dosad niste koristili, zaljubit ćete se u nju već pri prvom rukovanju.

Onoliko koliko volimo nositi čisto i mirisno rublje, toliko nam je i mrzak cijeli proces održavanja rublja. Istini za volju, postoje ljudi koji se vesele dugotrajnoj i iscrpljujućoj proceduri pranja, sušenja i nadasve peglanja rublja, ali takvih je vrlo malo. Međutim, tijekom zimskih dana, kada temperature padnu ispod nule, čak i oni promijene mišljenje. Kako bi izbjegli stres i nervozu zbog sporog sušenja odjeće na balkonu ili na toplim radijatorima, razmislite o kupnji kondenzacijskog modela sušilice za rublje. U nastavku donosimo i pet razloga koji potkrjepljuju naš prijedlog!

Savjeti za kupnju sušilica rublja

1. Sušenje rublja u kući ili stanu je opasno za zdravlje

Prema podacima Zavoda za statistiku za 2011. godinu, 97% hrvatskih kućanstava ima televizor i perilicu rublja, dok tek svako peto kućanstvo koristi sušilicu. Broj korisnika sušilice rublja se s vremenom povećava (najčešće ih kupuju mladi roditelji i višečlane obitelji), no još uvijek veliki broj Hrvata zimi suši rublje unutar svojeg doma. Osim što je sušenje na stalku ili radijatoru vrlo nepraktično, nepotrebna vlaga koja nastaje sušenjem opasna je za zdravlje! Kod ukućana može izazvati infekcije dišnog sustava i alergijske reakcije, začepljenje gornjih dišnih putova, vrtoglavicu i umor.

2. Sve što vam treba je utičnica za struju

Na tržištu kućanskih aparata postoje dvije vrste sušilica za rublje. Ventilacijska sušilica uzima suhi zrak iz okoline te ga ispušta u obliku toplog, vlažnog zraka, najčešće kroz ventilacijsku cijev na zidu podruma, tavana ili neke druge prostorije u kući. Ovakav stroj idealan je odabir za one koji imaju adekvatno mjesto za njegovu primjenu.
Međutim, sve popularniji model je kondenzacijska sušilica rublja za koju nije potrebno bušiti rupe u zidovima, niti je postavljati u podrumima ili tavanima jer paru tijekom sušenja rublja skuplja u zaseban spremnik u gornjem ili donjem dijelu stroja. Sušilica se može postaviti gdje god postoji utičnica za struju – u kupaonici, ugradbenom ormaru u hodniku ili u kuhinji.

Ponuda sušilica rublja

3. Glačanje se svodi na – minimum!

Moderne verzije kondenzacijskih sušilica rublja nude pregršt programa za sušenje. Bez straha možete u nju staviti sve materijale koje želite. Ručnici će vam biti mekani na dodir, a posteljina mirišljavija. Više ne morate brinuti hoće li vam se vuneni puloveri skupiti, jer ćete ih sušiti na nižoj temperaturi, a pernate jakne više nećete morati nositi u kemijsku čistionicu. Zahvaljujući sofisticiranim programima, vaša odjeća bit će savršeno osušena, neoštećena te je čak nećete morati glačati. Odjeću jednostavno složite i pospremite u ormar!

4. Štedi vaš kućni budžet

Kondenzacijske sušilice su praktičnije od ventilacijskih, ali zato troše malo više električne energije jer rade pri višim temperaturama (75°C – 80°C). Da biste smanjili potrošnju energije, preporučujemo kupnju kondenzacijske sušilice s toplinskom pumpom koja suši odjeću na nižim temperaturama (50°C – 55°C). Osim što nježnije suši te je primjerenija za osjetljivije materijale, energetski razred ovakvog tipa sušilice seže i do A+++!

Kvalitetne sušilice rublja

5. Vrijednost za novac

Investirajte u svoju novu sušilicu najvišeg energetskog razreda jer će vam se višestruko isplatiti. Isprva ćete uočiti uštedu na računu za struju (usporedbe radi, kondenzacijska sušilica s toplinskom pumpom troši oko 1 kn po ciklusu sušenja, dok obična sušilica čak 4 kn!), dok ćete s vremenom primijetiti kako vam je sušilica omogućila da, umjesto nad daskom za peglanje, svoje slobodno vrijeme provedete s najmilijima!

Sušilica rublja postala je dio modernog doma. Pregledajte ponudu sušilica u trgovinama ili na web shopu Harvey Normana i pronađite najbolji model za sebe i svoje ukućane!