Posljednji trenuci za uređenje terase po najnovijim trendovima

Stiglo je pravo ljeto, glavna zabava su roštilji vikendom, a tople noći se provode na terasi. Sve izgleda idilično, osim što je vaš stari vrtni namještaj neudoban, potrgan ili je kompletno izašao iz mode?

Uređenje terase zahtjeva planiranje, no ne brinite! Još uvijek stignete uloviti akcije, iskoristiti sezonske popuste i obnoviti svoj vrt kvalitetnim vrtnim namještajem koji će trajati još mnogo narednih ljeta.

Vrtni set Booka II

Uređenje terase prirodnim materijalima

Ovogodišnji modeli vrtnog namještaja većinom koriste prirodan materijal. Njihov dizajn prati prirodu, stapajući zakrivljene linije s okolnim drvećem i vegetacijom stvarajući elegantan dojam prostora. Za atmosferu Havaja izaberite namještaj od drva poput tikovine, eukaliptusa i akacije, a za moderniji izgled aluminij ili kombinaciju drva i metala.

Ovo ljeto posebno se pazi i na tekstil. Tkanine na vrtnim garniturama ili stolicama od prirodnih su materijala i ljetnih, nježnih boja ugodnih oku. Prirodni materijali omogućuju koži da diše, reguliraju temperaturu, sprječavaju alergijske reakcije i bolje apsorbiraju vlagu. Uz prirodne materijale možete oskudnije odjeveni sjesti u svoj vrt, bez straha od znojenja i priljepljivanja na stolac.

Vrtni Stol SQUARE
Vrtni Stol SQUARE

Ovogodišnjim terasama dominiraju veliki vrtni stolovi , namijenjeni za ručanje i druženje 8 do 12 osoba. Možete izabrati između velikih pravokutnih stolova i onih sa zaobljenim vrhovima, kombiniranim od drva i metalnih dijelova.

Preporučljivo je uz stol uzeti i stolice , točnije cijeli vrtni set jer ćete inače teško pronaći komad namještaja koji odgovara tom stilu. Ako imate manji prostor, balkon ili terasu izaberite manji okrugli stol gdje može ručati četvero ljudi ili ugodnu fotelju u kombinaciji s manjim stolićem.

Vrtni Stol TIK LINE
Vrtni Stol TIK LINE

Razmislite o kvaliteti

Vrtni namještaj ne kupujete svake godine i vjerojatno ga kupujete za dulji period korištenja, stoga je kvaliteta bitna jer garantira izdržljivost i trajnost. Iako su cijene poznatih brendova veće od cijena namještaja u supermarketima, materijal i dizajn su neusporedivi. Ipak, pobrinite se da kupljene komade imate gdje pospremiti za vrijeme zimskog perioda.

Postoje određeni komadi koji pripadaju kategoriji vrtnog namještaja, no o njima najčešće ne razmišljamo na takav način. Jedan od tih komada je suncobran– neizostavan dio svakog otvorenog vrta. Ljepota i kvaliteta nove vrtne garsonijere neće vam biti bitna kada sunce zapeče u podne, tako da je suncobran prva stavka na popisu kupovine.

Ako imate bazen ili se samo volite sunčati na dvorištu potrebne su vam i ležaljke. Izbor je ponovno metal ili drvo, pa razmislite sunčate li se odmah po izlasku iz bazena ili preferirate kraće sušenje prije ležanja na suncu. Pored ležaljke možete staviti vrtna kolica puna voća i hladnog pića te uživanje može započeti.

Ponudu modernog vrtnog namještaja pogledajte ovdje.

Vrtna ležaljka HOMESTEAD
Vrtna ležaljka HOMESTEAD