Samsung 2021 TV tehnologija koja pomiče granice izvrsnosti

Kao jedan od najvećih svjetskih proizvođača televizora, audio i informatičke opreme te kućanskih uređaja, Samsung je prepoznat kao vodeći brend, pokretač inovativnosti i razvoja tehnologije. Poslovanje tvrtke godinama je usmjereno na olakšanje svakodnevnice svojim klijentima, s krajnjim ciljem boljeg globalnog društva. Kako i kojim značajkama Samsung 2021 TV tehnologija postavlja nove ljestvice konkurenciji pročitajte u nastavku.

Nova MicroLED tehnologija

Odmah ćemo najvažnije- najveća prednost MicroLED tehnologije je manja opasnost od trošenja i burn-in zaslona. Samsung je teoriju MicroLED prvi puta predstavio 2018. godine u obliku „The Wall“ modela televizora. Ove godine ova tehnologija pojavila se na tržištu u standardnom obliku televizora od 110“, 99“ te 88“ (dolazi kasnije u godini) namijenjenim svim korisnicima.

MicroLED Samsung

Što je MicroLED?

MicroLED TV u sebi sadrži LED svjetiljke mikro veličine koje pružaju fantastično iskustvo gledanja i kvalitetu slike. LED lampice filtriraju prikaz boja, i stvaraju sustav osvjetljenja same strukture svakog piksela.  Zbog toga su boja i svjetlina na ekranu u svakom trenutku optimalne za jednostavno gledanje i uživanje u kadrovima.

MicroLED tehnologija može prikazati boje u 100% volumena prema DCI i RGB sustavu. Svjetiljke su napravljene od izdržljivih anorganskih materijala koje mogu trajati i do 100 000 sati. Probajte izračunati što to znači za dugotrajnost vašeg TV-a!

MicroLED televizori dolaze s MicroAI procesorom, a on je odgovoran za 4K HDR sliku. Posebna zanimljivost je Multi View opcija gdje na jednom ekranu možete istovremeno prikazivati četiri različita sadržaja iz potpuno drugih pametnih uređaja. Ako se pitate kada bi vam i zašto to moglo koristiti, samo se sjetite puno grupnih video poziva posljednjih godinu dana. Također, padaju nam napamet situacija gdje istovremeno želite odigrati igricu, no i chat na drugom kanalu.

Samsung TV

Što se zvuka tiče, MicroLED televizora imaju integriranu Majestic Sound System i najnovija Object Tracking Sound Pro tehnologija koja prepoznaje pokrete na ekranu. Prema tome stvara zvučnu kulisu, odnosno raspoređuje izvor zvuka za vaš bolji doživljaj.

Inovativna Neo QLED TV tehnologija

Neo QLED tehnologija koristi Mini LED, male LED lampice za pozadinsko osvjetljenje čime dobiju još impresivniju svjetlinu slike. Optimalni prikaz osiguravaju i Quantum Matrix tehnologija i Neo Quantum procesor uz 100% volumen boje.

Samsung NeoQLED

Quantum Matrix tehnologija u vaš dom donosi pravi kino doživljaj. Smanjuje blooming (pozadinsko osvjetljenje oko predmeta) i ističe crne boje te detalje kako bi slika na ekranu bila što realističnija i oštrija. Time vam pruža potpun doživljaj gledanja i nezaboravno iskustvo. Neo Quantum procesor posjeduje 8K AI naprednu tehnologiju za povećanje rezolucije bez obzira na kvalitetu sliku izvora.

Dizajn za svaki prostor

Samsung se kroz dizajn Neo QLED televizora usredotočio na ljepotu minimalizma i funkcionalnosti. Televizori sa Infinity zaslonima imaju najtanji profil ikada, što znači da ga možete staviti gdje god poželite i izgledat će elegantno. Pronašli su funkcionalno rješenje i za kablove koji obično korisnicima stvaraju problem. Uz Slim One Connect rješenje, kablove možete ili uredno složiti sa strane ili u potpunosti sakriti iza TV-a. Slim dizajna je i nosač za TV, tako da vaš televizor možete postaviti poput slike, u potpunoj ravnini sa zidom.

Fantastičan zvuk inovativne tehnologije

U prethodnom djelu teksta spomenuli smo Object Tracking Sound Pro tehnologiju. S njome se Neo QLED televizori ističu i hvale, a vama ujedno omogućuju da se osjećate kao glavni lik iz scenarija koji gledate. Ako vam je potrebno još više kino iskustva, uz Q- Symphony tehnologiju jednostavno uskladite zvuk vašeg televizora sa vašim Samsung soundbarom.

Također, korak dalje je i Space Fit tehnologija zvuka koja analizira prostor i kalibrira zvuk prema postavkama, a uz Active Voice Amplifier možete pričati dok traje film, a svejedno jasno čuti dijelove dijaloga vaših najdražih filmskih karaktera.

Samsung Neo

Šećer na kraju za gamere

Uz Neo QLED 8K i 4K televizore dolazi i opcija Super UltraWide GameView za igranje igrica u omjeru 32:9 (pravi gameri znaju što to znači), a za performanse videoigara Samsung sada ima i poseban Game Bar.

Lifestyle proširenje

Popularni i revolucionarni The Sero, The Sherif i The Frame televizore nedavno su nas uveli u novi svijet tehnologije. Samsung sada najavljuje proširenja u obliku The Terrace i The Premier serijama koje bi se trebale pojaviti kroz godinu. U trenutku kada stignu, sigurni smo da će ih Samsung predstaviti u svojem tehnološkom stilu te da će sve informacije biti dostupne. Već i sada Samsung 2021 TV tehnologija pomiče granice izvrsnosti, a i postavlja nove granice konkurenciji. Inovacije po put daljinskih upravljača na solarni pogon ili prikaz znakovnog jezika zanimljivosti su koje će biti boljitak za cjelokupno društvo.

Personalizirano iskustvo gledanja i umjetna inteligencija uz održivi razvojni smjer Samsungov je moto, a mi jedva čekamo uživati uz nove proizvode ovogodišnje linije koje možete pronaći u našoj velikoj ponudi.