Savjeti za kupnju perilice rublja: Kako odabrati najbolju?

U današnjem dobu ne možemo zamisliti život bez tehnologije i kućanskih aparata koji nam uvelike olakšavaju život, a kvalitetna perilica rublja neizostavan je dio ubrzanog tempa života s kojim se svi susrećemo.

Ručno pranje odjeće na rijekama, smežurane ruke, mijenjanje i podgrijavanje vode već je dugo samo scenarij iz povijesti. Od sredine prošlog stoljeća pojavile su se prve perilice slične onome što danas poznajemo, no u 21.stoljeću tehnologija je naglo napredovala i omogućila ne samo mehaničko pranje odjeće, već i mnoge dodatne funkcije i inovacije perilica. No, kako se snaći u velikoj ponudi, brojnim programima i karakteristikama perilica na koje nalazimo prilikom kupovine?

Pranje odjeće s mjehurićima

Osnovni koraci kod kupnje perilice rublja

Prilikom odabira perilice rublja prvo izmjerite prostor gdje ju možete i želite postaviti. Iako se dubine perilice najčešće kreću oko 50 do 60 cm dubine, možete pronaći i manje. Ukoliko vam je ušteda prostora prioritet, izaberite perilicu s gornjim punjenjem. Nema straha- bez obzira što ih je manje u ponudi, jednako su kvalitetne.

Također, potrebno je razmisliti o potrebama vašeg  kućanstva i prema tome odrediti veličinu bubnja. Živite li sami i nije vam problem svaki treći dan oprati odjeću bubanj od 6kg sasvim je dovoljan, no ukoliko vas je više od troje ili volite rjeđe prati velike količine izaberite veći kapacitet bubnja (8-10kg).

Posljednja standardna karakteristika na koju morate obratiti pozornost je centrifuga. Standardi se kreću oko 1200 okretaja u minuti, no ukoliko vam je brzina sušenja odjeće nakon pranja bitna izaberite veći broj okretaja jer ono omogućuje bolje ispiranje. Današnji novi programi perilica (poput AI DD™ kod LG perilica) očuvat će kvalitetu tkanine i kod većeg broja okretaja stoga nema straha od uništavanja materijala, a i vrijeme pranja bit će kraće.

Najbolje perilice rublja za male prostore

Korisni programi perilica- manje glačanja i deterdženta, više vremena i novaca

AEG perilice rublja sadrže ProSteam program, koristeći paru za brzo osvježavanje odjeće. Kratki programi omogućuju uštedu vremena i energije, a odjeća je spremna za nošenje i bez glačanja. Kako djeluje možete pogledati ovdje .

Osim uštede vremena, AutoDose omogućava doziranje deterdženta štiteći odjeću od preranog starenja, a sličnu mogućnost posjeduje i Electroluxova Prosense tehnologija. Samsungova tehnologija EcoBubble osigurava snažno čišćenje uz niske temperature, ne miješajući deterdžent i vodu kao ostale perilice. Deterdžent se pretvara u mjehuriće te lakše i brže čisti mrlje, a AddWash sistem omogućava zaboravnima da u perilicu ubace dodatne prljave čarape, čak ako je perilica već pokrenuta.

 

Ako ne želite trošiti novce na popravljanje podova ili doživjeti nepotreban stres zbog poplava u kupaonici tu je AquaStop sustav Bosch perilica. Opcija služi kao zaštita od propuštanja i zaustavlja dovod vode prilikom bilo kakvog curenja.

Slično rješenje nudi i Samsungov automatski sustav za naprednu provjeru grešaka- prepoznaje probleme i omogućava vam dijagnosticiranje poteškoće kroz vlastitu mobilnu aplikaciju. Došlo je vrijeme kada više ne morate biti uz svoju perilicu dok radi i bez brige možete otići na posao jer se perilice povezuju Wi-fijem! Kvalitetnije perilice možete čak i podesiti da se uključe u vrijeme kada vi to želite kako bi vas svježe oprana odjeća dočekala kod kuće.

Ne štedite na uštedi energije!

Dugoročno, uvijek se više isplati kupiti proizvod većeg energetskog razreda. Naravno, to ovisi o trenutačnim financijskim mogućnostima, no u  Harvey Normanu 90% perilica rublja u ponudi najvišeg je energetskog razreda (A+++) i to iz dobrog razloga.

Možda danas platite par stotina kuna manje, no istraživanja pokazuju kako su perilice rublja najveći potrošači kućanstava i za par mjeseci tih par stotina potrošit ćete kroz plaćanje struje. Naravno, osim uštede energije i novaca tu je i ekološki aspekt, stoga birajte perilice koje imaju programe za manju potrošnju vode poput ProSense tehnologije.

Kvalitetna perilica rublja očuvat će odjeću

Uživajte u miru i tišini

Nakon što se proučili sve mogućnosti današnjih perilica istražite ponudu, opustite se i pobrinite se za tišinu. Današnje perilice neće probuditi susjede, no raspitajte se sadrži li vaša nova perilica rublja program za tihi rad– pogotovo ako imate naviku prati rublje u noćne sate.

Osoblje Harvey Normana sigurno će vam pomoći u potrazi jer mi znamo- san je bitan, a udobnost je neprocjenjiva!