Što odabrati – tablet ili mini laptop?

Danas, kada imamo gotovo svi pametne telefone, još uvijek se često ispostavi da oni, usprkos brojnim značajkama, ne zadovoljavaju sve naše potrebe. Pametni telefon je i dalje premalen za jednostavno pregledavanje weba, čitanje e-knjiga, pisanje bilješki i slično. Stoga je potreban veći uređaj , a s njim i nova dilema: koji je bolji izbor za naše potrebe – tablet ili mini laptop?

Mini laptop nudi sve

Odabirom kupnje mini laptopa (koji se naziva netbook) dobit ćete dovoljno fleksibilnosti i brzine za svoj uređaj. Također ćete moći koristiti uređaj u poslovne svrhe. Za razliku od tableta, mini laptopi u ponudi imaju i praktičnu tipkovnicu koja olakšava pisanje poruka, bilješki ili dužih tekstova. Za pisanje na virtualnoj tipkovnici tableta zasigurno bi trebalo puno više vremena i, prije svega, strpljenja. U nastavku vam donosimo još neke dodatne prednosti mini laptopa.

Mini laptop ponuda

S mini laptopom olakšavate si pisanje svih vrsta tekstova te pojednostavljuje dijeljenje podataka i datoteka. Moguće je koristiti USB stick što je osobito korisno ako uređaj koristite sa lošom internetskom vezom ili bez nje. Mini laptopi imaju do 10 puta više prostora za pohranu od tableta. Laptopi pružaju obavljanje više zadataka odjednom, a tableti vam obično omogućuju objavljanje samo jednog zadatka istovremeno.
Navedene prednosti mini laptopa sigurno vam omogućuju uštedu.

Tablet kao lakši izbor

Mini laptopi ili tableti već su neko vrijeme pravi hit, posebno među mladima koji žele jednostavan i lagan uređaj za pregledavanje interneta, korištenje aplikacija, igranje igara i pisanje bilješki. Međutim, činjenica da su vrlo popularni ne znači da su oni najprikladniji izbor. Svakako treba uzeti u obzir da svaki pojedinac ima različite i potpuno specifične potrebe. Tablet je zapravo samo malo uvećani pametni telefon, što znači da za vlasnike pametnih telefona s velikim zaslonom tablet neće značajno promijeniti njihovo korisničko iskustvo.

Tableti su vrlo različiti: dijagonale zaslona od oko 17,8 cm (7 ″), ali i veće. Vlasnici većih pametnih telefona trebali bi odabrati barem tablet koji ima dijagonalu zaslona od najmanje 25,6 cm (10,1 ″). Većina tableta može se pretvoriti u uređaj sličan mini laptopu pomoću dodatne tipkovnice tableta. To olakšava tipkanje, ali kupnja takve tipkovnice dodatni je trošak.

Tablet ponuda

Tableti imaju brojne prednosti:

  • budući da tablet obično nije isključen, spreman je za upotrebu u bilo kojem trenutku, tako da nije potrebno ponovno učitavati sustav;
  • može se koristiti do 10 sati bez punjenja baterije;
  • uređaj je lakši, tanji i mobilniji;
  • putem tableta možete pristupiti gotovo bilo gdje.

Tablet je savršeno rješenje za sve one koji žele imati dodatni uređaj za brzo i jednostavno korištenje interneta, aplikacija i multimedijskog sadržaja.

Što je s hibridnim uređajem?

Hibridni uređaji ponuda

Hibridni uređaji su kombinacija dvaju ili više različitih uređaja koji imaju nekoliko različitih upotreba. Za sve one koji se nisu do sada odlučili niti za prvu ili drugu opciju postoji treća mogućnost. To je izbor modernog hibridnog uređaja koji najbolje kombinira prednosti oba u jednom uređaju . Kad je riječ o donošenju odluka to vjerojatno znači da u osnovi želimo imati jedan uređaj koji može zadovoljiti što više naših korisničkih potreba.

Na tržištu je sve više hibridnih uređaja. Oni vam omogućuju da brzo promijenite laptop u tablet. Međutim, njihova je ključna prednost što se uređaj prilagođava korisniku i svim njegovim potrebama. Kad nam je potreban uređaj za čitanje vijesti, igranje igara ili čitanje e-knjiga u pokretu hibridni uređaj možemo koristiti kao tablet, ali ako nam uređaj prvenstveno za pisanje tekstova, jednostavno ga pričvrstimo na tipkovnicu i odmah imamo funkcionalni i snažni mini laptop koji nam olakšava obavljanje poslovnih zadataka.