Tri razloga zašto trebate ormar po mjeri

Gdje u svom domu pospremate stvari za koje ne znate gdje s njima? Moguće da je odgovor ispod kreveta, na balkon ili na kuhinjske elemente. Zamislite da imate ormar po mjeri koji omogućuje da svaki centimetar vašeg prostora bude u potpunosti iskorišten. Kreirati svoj ormar danas i nije teško, stoga razmislite o prednostima koje vam ovakav oblik kupovine donosi.

Veća iskorištenost prostora

Kao što smo već prethodno naveli, najveća prednost ormara po mjeri je upravo njegov sam naziv- po mjeri je. Samim time, možete ga prilagoditi u bilo koji dio vašeg životnog prostora, bilo to spavaća soba ili neka druga prostorija u kojoj imate za njega predviđeno mjesto. Ormar po mjeri idealna je opcija za manje stanove u kojima je svaki centimetar važan. Osim što su odlično i ekonomično rješenje za pohranu, ekonomično su rješenje i za cjelokupan prostor. Na primjer, ako imate malu sobu, korisno je da odaberete ormar po mjeri, no sa kliznim vratima. Time u potpunosti štedite prostor.

ugradbeni ormari po mjeri

Ponekad imamo prostore u kojima problem nije kvadratura, već arhitektonska specifičnost, udubljenja ili visina prostora. Standardni ormari najčešće su pravokutni, širine između 215 cm i 270 cm te visine do 2 metra. Uz ormar po mjeri dimenzije možete u potpunosti prilagoditi. Najbolje od svega? Ugradbeni ormari po mjeri nude vam mogućnost ugradnje i u specifična udubljenja (niski strop, tavan i slično). Na taj način ne morate brinuti gdje će ormar stajati niti hoće li ispuniti svoju funkciju.

Razmislite samo o prostoru do vašeg stropa koji najčešće stoji neiskorišten i potpuno prazan. Ponekad pojedinci na obične, klasične ormare dodatno stavljaju kutije sa odjećom, vrećice, kofere i slično kako bi ga iskoristili. Zašto da vizualno uništavate prostor takvim detaljima kada možete imati ormar koji ide od poda do stropa, od zida od zida te izgleda jedinstveno i moderno? Pri tome je sva vaša odjeća pohranjena na sigurnome, ne sakuplja prašinu i ne nagrđuje vašu spavaću sobu.

ormar po mjeri

Potpuna funkcionalnost, jednostavnija organizacija

Organizacija ormara uvijek je težak posao, a ukoliko nemate dobar raspored polica u ormaru, još je kompliciranije. Prije odabira ormara morate razmisliti o sastavu svojeg ormara i njegovoj budućoj funkciji. Ako vam ormar treba samo za garderobu, postavite si sljedeća pitanja:

  1. Koliko imate jakna, košulja i haljinica?
  2. Koliko imate sitnih stvari poput čarapa, donjeg rublja i slično?
  3. Imate li u ormaru odjeću za sve sezone ili neaktualnu garderobu zasebno pohranite?

Odgovori na gore navedena pitanja pružit će vam detaljniji uvid u same vaše potrebe, no razmislite i o preferencijama. Možda vam je draže pospremati garderobu u ladice umjesto na otvorene police? Možda i hlače preferirate imati na vješalici? Uz ormar po mjeri možete si dopustiti razne kombinacije jer osim dimenzija ormara, birate te organizirate i njegovu unutrašnjost. Poličari, šipke za vješanje na vama pristupačnim mjestima, police uzduž i u visini, pregrade po vašoj želji… mogućnosti je bezbroj. Uz dobar raspored podići ćete samu funkcionalnost ormara, no i više uživati u organizaciji.

ormari po mjeri

Nezanemariv vizualni aspekt

Ugradbeni ormari po mjeri rade se od kvalitetnih materijala, posebice ako se radi o svjetski priznatim proizvođačima i poznatim brendovima poput Your JOYce, Oreški, talijanski IMAB… Ormari se kupuju jednom, dva puta u životu i bitno je da odaberete izdržljive materijale i dugotrajnost. Osim kvalitete, razni proizvođači nude brojne estetske mogućnosti. Moderni dizajn, klasični, u širokom spektru boja… kreacija ormara može biti prava igra, no i izazov. Razmislite kakve ručkice želite (obavezno odaberite tiho zatvaranje, bit ćete si zahvalni kroz život), želite li jednoličnu, jednobojnu plohu ili s ukrasnim detaljima, želite li ogledalo… Što se potonjeg tiče, ogledalo može vizualno proširiti ostatak vašeg prostora, stoga ga za manje prostorije uvijek preporučamo.

Oblikujte ormar iz svojih snova koji će se uklopiti s ostatkom vašeg namještaja i uklopiti se u spavaću sobu. Za ugradbene ormare po mjeri dizajn možete uskladiti s prostorom, pa ako želite, može se u potpunosti stopiti sa zidom i biti neprimjetljiv, a funkcionalan dio vašeg doma. Uz takav ormar, samo vam još nedostaje moderna posteljina i soba će doživjeti pravo osvježenje.

ugradbeni ormari po mjeri

A je to!

Ne morate biti sam svoj majstor da biste kreirali savršeni ormar po mjeri. Danas možete pronaći brojne proizvođače po pristupačnim cijenama i jednostavne načine kreiranja. Uz posebne konfiguratore i pristup internetu, željeni ormar možete oblikovati i iz udobnosti svojeg doma. U suprotnome, provjerite ponudu i posjetite nas u trgovinama gdje će vam naši stručnjaci za spavanje pružiti korisne savjete iz prve ruke i pomoći vam da ostavite svoj cilj.