Vrhunski uređaji bez kojih u 2022. godini ne možete

Ulaskom u novu godinu postavljamo si nove želje, planove i ciljeve, a istraživanja pokazuju kako su ljudi početkom godine skloniji promjenama i isprobavanju novih stvari. Ipak, nakon par dana zaboravimo na novogodišnje odluke i vratimo se starim rutinama uz misao da za sve ima vremena. Zaboravite na odgađanje. Ovo su vrhunski uređaji koji će vam olakšati život i svakodnevnicu. Uštedite svoje vrijeme za stvari kojima se stvarno veselite!

1. Robotski usisavač

Robotski usisavači postali su poznati pojavom Roombe prije točno 20. godina koja je postala sinonim za ovu vrstu tehnologije. U počecima su bili relativno skupi, no s povećanjem konkurencije, njihova se cijena smanjuje te su danas izrazito traženi i popularni.

Najpoznatija prednost je što ovakav model usisavača radi sam, a može se zavući gotovo svugdje. S razvojem pametne tehnologije čišćenje je postalo jednostavnije. Pojavili su se modeli s naprednim senzorima, mogućnosti mapiranja prostora, boljom baterijom i upravljanjem putem pametnog telefona. Investicija je jasna- ušteda energije, vremena i novaca. Jer dok vi odmarate, vaš usisavač radi. I traje dugo dugo dugo.

2. Pametni sat

Briga za zdravlje nikad nije bila važnija, a ovaj mali uređaj može vam pomoći da dobijete uvid u svoje zdravstveno stanje, pratite puls, promotrite kvalitetu sna, kontrolirate svoje kretanje i mjerite aktivnosti. Kao mali asistent, pametni sat pomaže poboljšati kvalitetu života, a osim toga omogućuje brz i jednostavan pristup informacijama s pametnog telefona. Dolaze u raznim bojama, modernim i klasičnim oblicima, a cijene im se kreću od 400 kn, pa do 4000 kn.

pametni sat

3. Kuhinjski robot

Zašto kupovati pet malih kućanskih aparata, kada možete imati jedan koji sadrži sve ostale? Kuhinjski roboti su odličan izbor za sve kojima inače nedostaje prostora u kuhinji, a zavoljet ćete ih na prvo korištenje. Sami miksaju dok vi pripremate nešto drugo. Mogu ribati, mljeti, sjeckati, blendati, pa čak i razvaljivati tijesto, ovisno o modelu koji odaberete. Razlikuju se u snazi i nastavcima, a ponuda poznatih proizvođača je velika i pristupačna za sve.

4. Bluetooth zvučnik

Ako još nemate bluetooth zvučnik, stvarno je vrijeme da ga nabavite. Ovaj mali uređaj ulazi u kategoriji onih za koje mislite da možete bez njih sve dok ih ne koristite prvi puta, a nakon toga se pitate zašto ga niste kupili prije. S obzirom da su bežični, možete ih ponijeti gdje god želite, a većina boljih modela poput JBL FLIP 6 zvučnika su i vodootporni, pa svoju glazbu možete bez straha slušati i pored bazena ili na plaži.

5. Aparati za kavu

U novoj 2022. godini bit će vam potreba velika količina energije, a kava je često bitan saveznik. Aparati za kavu omogućuju vam da svoj najdraži napitak pripravite brzo, točno po svojoj želji. Možete ih pronaći već od 300kn, no ponekad je bolje uložiti više za vrstu aparata koja vam je stvarno potrebna.

Napredniji aparati koštaju par tisuća kuna, no dugoročno su odlična investicija i omogućuju pripremu različitih vrsta napitaka, pa ćete tako jedno jutro uživati u espressu, a drugo u cappucinu. Postanite pravi barista u vlastitom domu te oduševite i svoje nepce i svoje goste!

aparati za kavu

6. Soundbar

Današnja tehnologija televizora dosegla je razine QLED zaslona, 8K rezolucije, milijuna samoosvjetljujućih piksela i mogućnost izražavanja tolikih detalja na slici da nije neobično zamijeniti stvarnost s filmom. Ipak, kako bi se u potpunosti uživjeli, uz vrhunski TV potreban vam je i soundbar. Vaš najdraži soundtrack će sada postati još bolji, sigurni smo.

7. Indukcijska ploča

Ušteda energije, brzina zagrijavanja, kontrola topline, veća sigurnost i manja potrošnja najveći su razlozi zašto biste svoju staru ploču trebali zamijeniti indukcijskom pločom. S obzirom da nas u 2022. godine očekuju veći računi za struju, vrijeme je da tehniku u svojem domu zamijenimo optimalnim modelima. Birajte ploče za kuhanje koje imaju dovoljnu snagu, no sa funkcijama koje će vam dodatno olakšati kuhanje. Mnogi modeli u današnjoj ponudi dolaze uz super sniženja, no i uz 5 godina sigurnosti, tako da uz štednju, ujedno dobivate i dugoročan mir.

indukcijska ploča

Uz ovih 7 uređaja život će vam postati jednostavniji, a kroz novu godinu ćete imati više vremena za vlastite užitke.
Ponudu tehnike možete pronaći na Harvey Norman webshopu kao i u  trgovinama u Zagrebu i Puli.