Sad je vrijeme za novi vrtni namještaj

Ljeto se brzo približava, a sve više dnevne temperature pokazatelj su kako ćemo i ove godine uživati u toplom vremenu. Ako još niste pripremili otvoreni prostor u kojem ćete uživati, sada je vrijeme za novi vrtni namještaj! Kako odabrati idealan vrtni namještaj i na što pripaziti saznajte dalje u tekstu!

Kako dobro iskoristiti vanjski prostor?

Iako u samom nazivu, recimo vrtne garniture, stoji VRT, vrtni namještaj je namijenjen za razne otvorene prostore: balkone, terase, poluotvorene terase, vrtove iza kuće ili prostore pored bazena… Prije kupovine razmislite kako u potpunosti iskoristiti svoj otvoreni prostor.

Želite li organizirati velike ručkove ili volite druženje uz roštilj, možda je optimalna opcija veliki vrtni stol i vrtne stolice.

Za one koji vrijeme na otvorenom provode u društvu prijatelja uz ispijanje hladnog pića, vrtna garnitura je idealno rješenje.

Ako svoje slobodno vrijeme volite provoditi sami, uz dobru knjigu dok upijate sunčeve zrake, vrtna ljuljačka će vašu razinu opuštenosti podići na novu razinu!

vrtne garniture

Spojite unutrašnjost s vanjskim prostorom

Vrt, terasa ili balkon prostori su koji se nastavljaju na kuću. Samim time, možemo ih smatrati produžetkom vašeg doma. Ponuda vrtnog namještaja svake je godine sve veća i izbor je sve raznolikiji. Uz toliko modela i boja nije teško stilski spojiti interijer i eksterijer, samo trebate pripaziti kod kupovine.

Vrtni namještaj za terasu ima mnoga funkcionalna rješenja koja mogu biti atraktivna, no istovremeno ispunjavati vaše potrebe. Stolovi na razvlačenje omogućuju vam da u trenutku ugostite veći broj ljudi. Sklopive stolice odlično su rješenje za odlaganje i pospremanje. Suncobrani vas čuvaju od sunčevih zraka tako da u bilo koje vrijeme možete uživati na otvorenom. Klub stolići na balkonu, vrtu ili terasi uvijek dobro dođu, a još jedno od idealnih malih funkcionalnih rješenja su i vrtna kolica. Za područja oko bazena najvažnije su udobne ležaljke.

uređenje vrta

Materijali vrtnog namještaja

Jedna od najčešćih pogreška kod kupnje vrtnog namještaja je krivi materijal na krivoj lokaciji. Razmislite o vremenskim uvjetima koji vas okružuju, kao i opcijama skladištenja. Neki materijali mogu preživjeti samo natkriveni cijelu zimu, drugi se moraju posebno pospremiti. Nekima ne smetaju jake sunčeve zrake, a nekima smeta jaki vjetar.

Kada odabirete novi vrtni namještaj možete pronaći vrtni namještaj od drva, plastike, metala ili ratana. U Harvey Norman ponudi vrhunskih modela, drveni namještaj je od egzotičnih, izdržljivih metala poput eukaliptusa, bambusa ili tikovine. S obzirom da se tikovina koristi za izgradnju brodskih paluba, namještaj od tikovine može preživjeti ekstremne klimatske uvjete.

Zbog svojeg specifičnog izgleda i mogućnosti uklapanja u bilo kakav vrt, mnogi biraju popularni vrtni namještaj od ratana. Najveća prednost mu je što je lagan za prenošenje, no kako bi vam trajao, morate ga premazati vodootpornim premazom. Najtrajniji materijal je metal, a posebno otporan je aluminij uz kojeg ne morate previše brinuti o održavanju. Kako biste bili sigurni da kupujete najbolje za sebe, provjerite Vodič za kupnju vrtnog namještaja.

vrtni stolovi

Prepustite se uživanju

Za jednostavnu kupovinu vrtnog namještaja trebate krenuti na vrijeme i istražiti sve opcije. S obzirom da vrtni namještaj ne kupujete svake godine, novi vrtni namještaj mora biti pažljivo odabran prema vašim potrebama. Upravo zato savjetujemo da ne kupujete brzopleto. Pitajte prodajne savjetnike sve što vas zanima, ulovite uštede i provjerite zalihe. Ponekad je bolje pričekati isporuku, nego pogriješiti u odabiru. S druge strane, trenutno vas u Harvey Norman trgovinama čeka veliki izbor vrtnog namještaja sa zalihe, tako da već sada možete uživati u predivnim ljetnim trenucima!