Kako odabrati vrtni namještaj za terasu u samo 3 koraka?

Ležite na udobnoj vrtnoj garnituri, tople zrake sunca griju vam kožu, u ruci vam je najdraže piće i zanimljiva knjiga. Brige su jako daleko, a vrijeme kao da je stalo dok slušate ptice koje pjevaju u krošnji. Ovaj trenutak stići će prije nego što mislite, stoga je bitno da budite pripremljeni. Odaberite savršen vrtni namještaj za terasu u samo tri koraka!

1. Izmjerite svoj vanjski prostor

Kada uređujete dom, jedan od najvažnijih koraka je dobro i pravilno mjerenje prostora. Tako je i kod kupovine vrtnog namještaja. Iskustvo nam govori kako se vrtni namještaj kupuje brže i impulzivnije od unutarnjeg, stoga je upravo pogrešno mjerenje jedna od najvećih pogreška kod kupovine. Bez obzira imate li balkon ili ste sretnik s velikim vrtom, vaš vrtni namještaj za terasu mora biti odgovarajuće veličine.

vrtni set

U slučaju manjeg prostora, preporučujemo manji vrtni stol s odgovarajućim vrtnim stolicama. Kako biste malom prostoru dodali malo egzotike, odaberite drvene materijale ili ratan u kombinaciji s biljkama, sitnim žaruljicama i ukrasnim jastučićima. Druga opcija za manjih prostor je ležaljka u kojoj ćete moći uživati kroz cijelo ljeto.

Velika terasa je poput praznog slikarskog platna – na vama je da pustite maštu i krenete u avanturu. Velike vrtne garniture idealna su opcija ako svoje ljetne večeri volite provoditi vani, a veliki vrtni stol je ‘must have’ za sve koji imaju česta obiteljska druženja. U velikoj ponudi možete pronaći stolove s čak 10 sjedećih mjesta, tako da svaki član obitelji uživa u udobnosti.

2. Odaberite odgovarajući materijal

Kada odaberite vrtni namještaj za terasu jako je važno da razmislite o svojim potrebama, no i klimi na vašem području. Vremenski uvjeti bitan su čimbenik za odabir pravog materijala. Aluminij je izdržljiv i zahvalan materijal oko kojeg ne morate previše brinuti, no ukoliko živite na mjestu gdje je uvijek žarko sunce, moguće je da se previše zagrije te da nećete moći uživati kako zaslužujete.

vrtni set

Ukoliko živite na jako kišnom području, a želite odabrati drveni namještaj, raspitajte se o kvalitetnijem drvu poput tikovine ili eukaliptusa koji su otporniji na vlažne uvjete. Ratan je egzotičan odabir koji može biti izložen bilo gdje, no bilo bi idealno da ga premažete vodootpornim premazom i zimi se svakako mora skladištiti.

vrtni namještaj ratan

Dajte si vremena kod kupovine i odaberite idealan vrtni namještaj za terasu! Stručni savjeti prodavača u trgovinama zasigurno će vam pomoći kod odabira, a možete pročitati i Vodič za kupovinu vrtnog namještaja. U potragu krenite na vrijeme kako ne biste bili prisiljeni kupiti nešto na brzinu.

Kvaliteta je dugoročno najisplatljivija opcija, stoga je bolje da pričekate par tjedana dok vam vaš odabrani model stigne, nego kupovati jeftiniju plastiku koja će puknuti dok na njoj sjedite i pokvariti vam ljetni trenutak, a možda vam nanijeti i ozljede. Tražite najbolji izbor, a ne prvi na koji naiđete!

3. Pronađite dizajn koji odgovara vašem domu

Ponuda vrtnog namještaja svake je godine sve šira i svake u godine druge boje u trendu. Zelena, plava i smeđa boja uvijek su moderne, donoseći malo prirode na svaku terasu. Ipak, kada birati vrtni namještaj za terasu pripazite da se stil terase, odnosno namještaja, podudara s ostatkom prostora.

Moderna vrtna garnitura s metalnim detaljima (rukohvatima, nožicama) savršeno će se uklopiti u suvremeni dizajn. Ako imate zelenila, garniture s drvenim detaljima spojit će se s ostatkom prostora stvarajući jedinstvenu oazu.

vrtni namještaj za terasu

Kombinacije metala i drva također su zanimljiv izbor, posebice kod vrtnih setova. Ako odaberete jednobojne garniture, s prikladnim ukrasnim jastučićima i malim dekorativnim detaljima možete unijeti dodatno boje na terasu.

Novu kolekciju vrtnih garnitura, vrtnih stolova i stolica, ležaljka i suncobrana možete pronaći na Harvey Norman webu ili u trgovinama. Pripremite se na vrijeme za čarobne trenutke opuštanja na otvorenom. Čekamo vas!