Zeleni smoothie za dobro jutro i dobar dan

Svježi zeleni listovi, ukusni plodovi i tekućina su sve što trebate kako bi stvorili savršeni doručak za dobar početak dana. Dnevna doza zelenog napitka s puno vitamina i minerala napravit će dobro djelo za vaše tijelo, zdravlje i dobrobit. Zeleni smoothie je jeftin, brz i ako imate blender, jednostavno ga napravite, tako da nema opravdanja ako pokušate izbjeći ove zdrave jutarnje navike. Pronašli smo 5 recepata za najfinije zelene smoothieje koje će vaše tijelo napuniti energijom i uvjeriti vas da se pridružite najvećem zelenom plemenu na planeti.

Je li doručak toliko važan?

To je! Stručnjaci za prehranu i nutricionisti širom svijeta su ujedinjeni – doručak nije samo važan, već je najvažniji obrok u danu. Doručak pruža tijelu više energije od šalice kave. Svatko tko doručkuje zna da je puno lakše prevladati svakodnevne izazove ako počnete dan sa zdravim obrokom. Doručak također osigurava lakše održavanje linije, veću koncentraciju i bolju memoriju. Ako ste ranije otkrili bezbroj razloga kako bi izbjegli doručak, sada će to biti gotovo nemoguće. Za pripremu zelenog smoothi-a potrebno je 5 minuta i isto toliko da ga popijete.

Izdvojili smo omiljene kuhinjske uređaje za pripremu brzih i zdravih jela.

blender

Zašto zeleni smoothie?

Zeleni smoothie je najbolji način da se u jednom obroku konzumira onoliko voća i povrća koliko je inače potrebno tijekom cijelog dana. S njim unosite važne vitamine (posebno vitamine A i C) u svoje tijelo, minerale i vlakna. Osim toga, zeleni smoothie daje vam energiju, poboljšava vaše raspoloženje, omogućava uravnotežen apetit, regulira probavu, osigurava hidrataciju i pomaže vam očistiti i detoksicirati tijelo.

Moramo se sjetiti da je zelenilo bogato klorofilom, što ima iznimnu sposobnost čišćenja. Uzimanjem zelenila, na dobrom putu ste za poboljšane unutarnje organe, bolju probavu i dobar imunološki sustav. Jedući povrće, vi ste na dobrom putu za poboljšanje djelovanja unutarnjih organa, bolju probavu i dobar imunološki sustav. Prvi blagotvorni učinci konzumiranja zelenog doručka bit će vidljivi nakon tri tjedna, ako redovito pijete zeleni smoothie, rezultati će biti vidljivi i na vašoj koži, kosi, noktima i tjelesnoj težini.

Recepti za blender

Budući da zeleno lisnato povrće i sirovo voće imaju puno folne kiseline, zeleni smoothie pruža vam idealnu količinu kako bi namirili svoje potrebe. Folna kiselina, također poznata kao vitamin B9 ili folacin, neophodna je za stvaranje novih stanica u našem tijelu. Osim toga, smanjuje se rizik od infarkta i drugih bolesti srca. To je posebno važno za trudnice jer sprječava oštećenje mozga i leđa djeteta.

1.RECEPT: Za početnike

Za one koji nikada nisu okusili zeleni smoothij u našim životima, pripremili smo ukusnu tropsku recepturu koja će vam pomoći približiti se zelenoj jutarnjoj rutini. Spremni?

Sastojci:

1 šalicu svježeg špinata,
1 šalicu vode,
½ šalice ananasa,
½ šalice manga,
1 banana

Priprema:

U blender najprije stavite špinat i vodu kako biste dobili gustu smjesu.
Dodajte voće i ponovno pustite da blender odradi svoj posao.

Savjet: U vrućim ljetnim danima mogu se koristiti kockice leda umjesto vode. Dobit ćete osvježavajući, ledeno hladni napitak, koji će vas odvesti daleko u tropske krajeve.

2.RECEPT: za očuvanje preplanulosti

Jeste li se tek vratili s odmora na moru, gdje je vaša koža dobila zagoreni ten? Na tržištu, već postoje mnoge kreme za očuvanje ljetnih podova, međutim, kao što znate ta ljepota dolazi iznutra. Pomiješajte svoje sunčano zeleno glatkoće koje će vašu kožu zadržati sjajnom i sjajnom dugom nakon vašeg odmora.

Sastojci:

1 šalica korijandera,
2 šalice kokosove vode,
½ šalice borovnica,
½ avokada,
1 mrkva,
¼ šalice chia sjemenki

Priprema:

U blenderu najprije pomiješajte korijander i kokosovu vodu da biste dobili gustu smjesu.
Dodajte ostale sastojke i ponovno promiješajte.

blender za zeleni smoothie

3.RECEPT: Za jačanje imunološkog sustava

Jednostavnim i brzo pripremljenim zelenim smoothiem možete ojačati svoj imunološki sustav kako biste poboljšali svoje zdravlje. Pa, za zdravlje!

Sastojci:

1 šalicu zelenog povrća,
1 šalicu svježeg peršina,
2 šalice vode,
1 mljeveni krastavac,
1 čajnu žličicu đumbira,
3 šalice manga,
sok od 1 limuna

Priprema:

Uzmite blender i najprije pomiješajte zeleno povrće, peršin i vodu kako biste dobili gustu smjesu.
Dodajte ostale sastojke i ponovno promiješajte.

4.RECEPT: Detoksikacija

Tijekom blagdana, često uzimamo nezdravu hranu, razne slatkiše, gazirana pića i, naravno, sladoled.
Da bi se lakše da se vrate na posao, pripremili smo zelene smoothie koji će iz tijela eliminirati sve toksine, poboljšati probavu i dati vam energiju za novi početak.

Sastojci:

1 šalica svježeg špinata,
1/3 šalica korijandera,
1 zelena jabuka,
½ manga,
Sok od 1 limete,
2 šalice vode,
1 čajna žličica đumbira,
¼ šalice chia sjemenki

Priprema:

U blenderu prvo pomiješajte špinat, korijander i vodu da biste dobili gustu smjesu.
Dodajte ostale sastojke i ponovno promiješajte.

5.RECEPT: Po vašem ukusu

Ako vam nijedan od gore navedenih recepata ne odgovara možete napraviti svoj vlastiti zeleni smoothie. Izaberite svoje omiljeno zeleno povrće, dodajte 2 do 3 ploda omiljenog voća i sve pomiješajte  s vodom, svježe iscijeđenim voćnim sokom ili kokosovom vodom. Samo pazite da omjer povrća – voća bude oko 60 (ili više) do 40 (ili manje).

Savjet: Kada želite da zeleni smoothie bude zasićeniji, dodajte pola šalice zobenih pahuljica.

Jeste li znali da se zeleni smoothie također može pripremiti sa štapnim mikserom? Pazite samo na veličinu komada voća i povrća koje ćete koristiti. Štapni mikser ima manju oštricu, tako da ne može miješati velike sastojke, jer se to može napraviti konvencionalnom mikserom.

BONUS: recept za super-stimulirajući zeleni smoothie možete vidjeti u videozapisu u nastavku.

Provjerite odličnu ponudu malih kućanskih aparata i vrhunskih uređaja uz koje u 2022. godini ne možete u Harvey Norman trgovinama ili na webu!