Povrat artikala u roku od 14 dana

 

Što morate znati?

 1. Kao kupac u internetskoj trgovini imate pravo bez navođenja razloga u roku od 14 dana odustati od ugovora. Rok za odustajanje istječe za 14 dana:
  1. Od dana kada je potrošaču ili trećoj osobi određenoj od strane potrošača, a koja nije prijevoznik, roba koja čini predmet ugovora predana u posjed.
  2. Ako se radi o ugovoru o isporuci robe koja se sastoji od više komada, tada rok započinje teći od dana kada je potrošaču ili trećoj osobi određenoj od strane potrošača, a koja nije prijevoznik, predan u posjed zadnji komad ili zadnja pošiljka robe.
 2. Ako želite ostvartiti pravo na odustajanje od ugovora, morate nedvosmislenom pisanom izjavom o odustajanju o tome odmah obavijestiti prodavatelja:

  Harvey Norman Croatia d.o.o., Velimira Škorpika 34, 10000 Zagreb. Tel: 01/55 66 200, e-pošta: info@harveynorman.hr
  Pisanu izjavu o odustajanju možete poslati poštom ili e-poštom.
 1. Ako želi odustati od ugovora, kupac može iskoristiti i priloženi obrazac za odustajanje.
 2. Troškove povrata robe snosi kupac. Harvey Norman nije dužan preuzeti pošiljku s otkupninom.
 3. Pri odustajanju od ugovora dovoljno je da se obavijest o ostvarivanju prava kupca na odustajanje pošalje prije, odnosno u roku za odustajanje od ugovora o kupnji.
 4. Kupac mora artikl vratiti prodavatelju u roku od 14 dana od datuma obavijesti o odustajanju od ugovora.
 5. Prodavatelj će kupcu bez nepotrebnog odgađanja vratiti sve primljene uplate u roku od 14 dana od zaprimanja obavijesti, pod uvjetom da je u tom razdoblju kupac prodavatelju dostavio artikl u besprijekornom stanju.
 6. Kupac mora vratiti, odnosno isporučiti robu bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju u roku od 14 dana od dana na koji je kupac obavijestio poduzeće o odustajanju od ugovora. Rok za povrat kupoprodajne cijene bit će ispoštovan ako kupac robu vrati u roku od 14 dana. Neposredne troškove povrata robe snosi kupac.
 7. Prodavatelj može zadržati uplatu dok ne primi vraćenu robu ili dok kupac ne pošalje dokaz da je robu poslao natrag prodavatelju.
 8. Iznos se vraća kupcu istim načinom plaćanja koji je korišten pri prvotnoj kupnji artikla, osim ako nije dogovoreno drugačije. Kupac ne snosi nikakve dodatne troškove zbog povrata iznosa.
 9. Kupcu se vraćaju sve uplate, uključujući prvotne troškove dostave artikla kupcu. Kupcu NE VRAĆAMO dodatne troškove prvotne dostave koja nije cjenovno najpovoljniji standardni oblik dostave koji nudi prodavatelj.
 10. Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe. Artikl, odnosno roba, mora biti vraćena u besprijekornom stanju, odnosno u stanju koje ne mijenja njegovu prirodu, svojstva ni funkciju. Roba se vraća u originalnoj ambalaži ili adekvatno zamotana.
 11. Pri odustajanju od ugovora kod kojeg je uzet u obzir popust, bonus, kȏd za popust ili neki drugi uzrok smanjenja plaćanja pune vrijednosti, kupcu se vraća samo uplaćeni iznos.
 12. Kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora ako je predmet ugovora isporuka zapečaćenih audiosnimaka ili videosnimaka, odnosno računalnih programa, koji su otpečaćeni nakon isporuke.
 13. Kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora ako je predmet ugovora zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila otpečaćena nakon dostave (npr. električne četkice za zube, madraci, posteljina, epilatori, depilatori, brijači, uvijači, pegle za kosu…).
 14. Kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora ako je predmet ugovora roba koja je izrađena po specifikaciji potrošača ili koja je jasno prilagođena potrošaču. Robom koja je izrađena po specifikaciji potrošača smatra se roba koja nije izrađena unaprijed, već na temelju osobnog izbora ili odluke potrošača.

 

Prilozi

Obrazac za povrat robe.

Povrat artikla za pravne osobe

Kupnja koju je izvršio neki poslovni subjekt, obrađuje se prema pravilima, odnosno općim uvjetima poslovanja za pravne osobe. Firmama, obrtnicima i drugim pravnim osobama omogućujemo povrat artikla u skladu s jamstvenim uvjetima. Pravne osobe NEMAJU mogućnost odustajanja od ugovora u roku od 14 dana ili povratka kupoprodajne cijene kao što to vrijedi za kupce (fizičke osobe).

Sva dodatna pitanja u svezi s povratom artikala od strane pravnih osoba pošaljite na adresu e-pošte: info@harveynorman.hr.

Usporedite proizvode
Nemate proizvode za uspoređivanje