Madraci od pjene

Kao što ime govori, kompletan sastav ovog tipa madraca čini pjena, a čvrstoća madraca regulira se prema debljini slojeva, modelu i tipu pjene, a ne prema gustoći. Postoje tri najčešće vrste madraca od pjene, a to su PU (poliuretanska) pjena, HR (hladno lijevana pjena) i memorijska pjena.

PU pjena spada u osnovne materijale za izradu madraca, a ponekad je drugi naziv za nju i 'obična spužva'. Ovakvi tipovi pjena spadaju u tvrđe jer nemaju elastičnu stjenku. Rok trajanja madraca s PU pjenom je kraći i kreće se od 3 do 5 godina.

HR pjena sadrži strukturu lomljenih ćelija i pruža iznimnu elastičnost i potporu tijelu. Stručnjaci je često nazivaju i najboljom revolucijom PU pjene. Madraci pravljeni od HR pjene su prozračni, mekaniji i prilagođavaju se vašim pokretima. Također, vrlo su sigurni za korištenje zbog kvalitetnog materijala koji ne šteti vašem organizmu. HR pjena trajnija je od PU pjene.

Memorijska pjena ili viskoelastična pjena je najpoznatija vrsta pjene za pravljenje madraca. Osnovna karakteristika joj je velika prilagodljivost i termo senzibilnost, to jest prilagođavanje temperaturi tijela i okolini. Razvila ju je NASA kako bi astronautima olakšala pritisak prilikom polijetanja u svemir, a najpoznatiji proizvođač madraca od memorijske pjene danas je TEMPUR. Madrac od memory pjene u potpunosti će se prilagoditi obliku vašeg tijela, a vi ćete gotovo 'uroniti' u njega.

Za više informacija posjetite naš Vodič za kupovinu madraca.

Pogledajte kao Mreža Lista

6 proizvoda

proizvoda po stranici
Postavite obrnuto od abecednog
 1. Madrac LOTOS
  Madrac LOTOS
  98,08 €
 2. Madrac REGENT
  Madrac REGENT
  394,05 €
 3. Madrac FIRM ELITE 25 Tempur
  Madrac FIRM ELITE 25 Tempur
  Posebna cijena 1.716,70 € Najniža cijena u zadnjih 30 dana 3.433,41 €
  -50%
  -1716€
 4. Madrac CLOUD ELITE 25 Tempur
  Madrac CLOUD ELITE 25 Tempur
  Posebna cijena 885,86 € Najniža cijena u zadnjih 30 dana 1.771,72 €
  -50%
  -885€
 5. Madrac SENSATION LUX 30 Tempur
 6. Madrac CLOUD LUXE 30 Tempur
  Madrac CLOUD LUXE 30 Tempur
  Posebna cijena 1.605,88 € Najniža cijena u zadnjih 30 dana 3.211,76 €
  -50%
  -1605€
Pogledajte kao Mreža Lista

6 proizvoda

proizvoda po stranici
Postavite obrnuto od abecednog
Usporedite proizvode
Nemate proizvode za uspoređivanje