Madraci od pjene

Kao što ime govori, kompletan sastav ovog tipa madraca čini pjena, a čvrstoća madraca regulira se prema debljini slojeva, modelu i tipu pjene, a ne prema gustoći. Postoje tri najčešće vrste madraca od pjene, a to su PU (poliuretanska) pjena, HR (hladno lijevana pjena) i memorijska pjena.

PU pjena spada u osnovne materijale za izradu madraca, a ponekad je drugi naziv za nju i 'obična spužva'. Ovakvi tipovi pjena spadaju u tvrđe jer nemaju elastičnu stjenku. Rok trajanja madraca s PU pjenom je kraći i kreće se od 3 do 5 godina.

HR pjena sadrži strukturu lomljenih ćelija i pruža iznimnu elastičnost i potporu tijelu. Stručnjaci je često nazivaju i najboljom revolucijom PU pjene. Madraci pravljeni od HR pjene su prozračni, mekaniji i prilagođavaju se vašim pokretima. Također, vrlo su sigurni za korištenje zbog kvalitetnog materijala koji ne šteti vašem organizmu. HR pjena trajnija je od PU pjene.

Memorijska pjena ili viskoelastična pjena je najpoznatija vrsta pjene za pravljenje madraca. Osnovna karakteristika joj je velika prilagodljivost i termo senzibilnost, to jest prilagođavanje temperaturi tijela i okolini. Razvila ju je NASA kako bi astronautima olakšala pritisak prilikom polijetanja u svemir, a najpoznatiji proizvođač madraca od memorijske pjene danas je TEMPUR. Madrac od memory pjene u potpunosti će se prilagoditi obliku vašeg tijela, a vi ćete gotovo 'uroniti' u njega.

Za više informacija posjetite naš Vodič za kupovinu madraca.

Pogledajte kao Mreža Lista

6 proizvoda

proizvoda po stranici
Postavite obrnuto od abecednog
Filter
Filter
Dimenzije
 1. 80x190 cm 1 proizvod
 2. 80x200 cm 1 proizvod
 3. 90x200 cm 2 proizvodi
 4. 120x200 cm 2 proizvodi
 5. 140x200 cm 2 proizvodi
 6. 160x200 cm 4 proizvodi
 7. 180x200 cm 1 proizvod
 1. Madrac TEMPUR PRO PLUS SQ HYBRID MEDIUM FIRM
 2. Madrac Hilding Anders ASTRID NEW
 3. Madrac LOTOS
  Madrac LOTOS
  109,00 €
 4. Madrac REGENT
  Madrac REGENT
  394,05 €
 5. Madrac SENSATION LUX 30 Tempur
 6. Madrac CLOUD LUXE 30 Tempur
Pogledajte kao Mreža Lista

6 proizvoda

proizvoda po stranici
Postavite obrnuto od abecednog
Usporedite proizvode
Nemate proizvode za uspoređivanje